Ubojstvo 187 (1997)

ONE EIGHT SEVEN (Originalni naziv)

triler drama

Nakon ranjavanja u školi učitelj Trevor na novom poslu mijenja pristup prema huliganima

 
Režija: Kevin Reynolds
Scenarij: Scott Yagemann
Uloge: Samuel L. Jackson, John Heard, Kelly Rowan, Clifton Gonzalez Gonzalez, ...

Filmografija

Kao što informacija navedena po završetku filma otkriva, scenarist Scott Yagemann i sam je radio kao učitelj u američkoj srednjoj školi, gdje se razočarao sustavom javnog obrazovanja u Americi. Svoju ljubav prema poslu učitelja, ali i sve frustracije koje to sa sobom nosi, unio je u karakter Trevora Garfielda, učitelja koji je svoj posao volio previše da bi ga se odrekao, čak i pod prijetnjama smrću. Upravo ta ekstremna posvećenost "pozivu", koja primarno karakterizira glavni lik.

Nakon što ga je nezadovoljni učenik brooklynske srednje škole teško ozlijedio zbog loše ocjene, učitelj Trevor Garfield (S. L. Jackson) preselio se u Kaliforniju gdje povremeno radi kao zamjenski nastavnik. Nažalost, posao jedino može dobiti u školama siromašnih četvrti s visokom stopom kriminala i niskom obrazovanja.

Kad ga pozovu na radno mjesto u srednjoj školi u San Fernandu, Trevor prihvati posao, ali sa strahom, strepeći od huligana koji haraju školskim hodnicima. Već prvi dan na poslu zamjeri se grupici nasilnih propalica u svojem razredu te se odmah potom susretne s ozbiljnim prijetnjama.

Međutim, kad sukob uskoro eskalira i Trevor se počne plašiti za vlastiti život, huligani jedan po jedan počnu doživljavati težu sudbinu od one koju su namijenili svom omraženom učitelju.

 


Komentari (0)

Foto