Priča o Mary Letourneau (2000)

ALL AMERICAN GIRL: THE MARY KAY LETOURNEAU STORY (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Istinita priča o učiteljici koja je optužena za silovanje svog 13-godišnjeg učenika

 
Režija: Lloyd Kramer
Scenarij: Julie Hebert
Uloge: Penelope Ann Miller, Omar Anguiano, Mercedes Ruehl, Rena Owen, Chris Bondy...

Filmografija

"Priča o Mary Letourneau" temelji se na stvarnom i vrlo poznatom slučaju koji je smjesta postao senzacija i uglavnom izazvao zgražanje i osuđujuće komentare.

Godina je 1997. i 34-godišnja učiteljica Mary Kay Letourneau zatočena je u zatvoru pod optužbom da je silovala svog 13-godišnjeg učenika Vilija Fualaaua. Psihologinja zadužena za slučaj ispituje Mary Kay, a ona se prisjeća kako je sve započelo.

Dvije godine ranije saznala je da joj voljeni otac, nekad istaknuti desničarski političar i nezavisni predsjednički kandidat, boluje od karcinoma prostate i da prognoza nije dobra. U stanju šoka, potom depresije, Mary Kay ne dobiva podršku od svog supruga te se zbližava s 13-godišnjim učenikom Vilijem Fualaauom, izuzetno zrelim za svoju dob. Njih dvoje ubrzo se zbliže, shvate da su srodne duše, a na Vilijevu inicijativu započnu i sa seksualnim odnosima.

Autori filma "Priča o Mary Letourneau" odlučili su stvari sagledati iz Maryne perspektive te naglasiti ono što je od samog početka bilo bjelodano, što su tvrdili i Vili i njegova majka, a s čim se tzv. moralna većina nije mogla suočiti - Mary Kay nije silovala Vilija, nije ga čak ni zavela, njihov odnos zasnovao se na dobrovoljnom pristanku obiju strana motiviranom međusobnom ljubavlju. Koliko je država koja je osudila Mary na sedam i pol godina zatvora bila u krivu, dokazalo se kad su se Mary Kay i Vili vjenčali po njezinom izlasku iz zatvora, iako su bili razdvojeni toliko godina.

Izvrsnu naslovnu ulogu ostvarila je ugledna glumica Penelope Ann Miller (Za tuđi novac, Carlitov način, Buđenja, Chaplin), a istaknute sporedne, oskarovka Mercedes Ruehl (Kralj ribar) kao psihologinja te Rena Owen (Bili jednom ratnici) kao Vilijeva majka.


Komentari (0)

Foto