Ukleti brod (2002)

Ghost Ship (Originalni naziv)

triler horror avantura

Posada spasilačkog broda suočiti će se sa nemogućim kada stupi na davno izgubljeni brod

 
Režija: Steve Beck
Scenarij: Mark Hanlon
Uloge: Gabriel Byrne, Julianna Margulies, Ron Eldard, Desmond Harrington, ...

Filmografija

Pazi što želiš jer bi ti se želje mogle i ostvariti, kaže jedna mudra izreka, a u njenu će se točnost uvjeriti posada spasilačkog broda kad pronađe slavni i davno izgubljeni prekooceanski brod u napetom avanturističkom hororu "Ukleti brod".

U najudaljenijem dijelu Beringovog mora posada spasilačkog broda Arctic Warrior slučajno naiđe na davno izgubljene ostatke velikoga putničkog broda "Antonia Graza", potonulog prije više od 40 godina, za kojim su uzalud organizirane brojne ekspedicije i potrage. Prava na plijen "Antonije Graze" pripadaju onome tko je nađe i dovede natrag do luke, a vjeruje se kako je sveukupna vrijednost pronalaska pravo bogatstvo. Međutim, kada se jednom popne na palubu izgubljenog broda, posada "Arctic Warriora" suočit će se sa strašnom prošlošću.

Spojivši elemente klasične horor priče o duhovima i avanturističkog trilera o skupini ljudi u skučenom prostoru, redatelj Steve Beck i scenarist Mark Hanlon uspjeli su od "Ukletog broda" napraviti film koji se od svojih žanrovskih srodnika izdvaja svježinom pristupa i uvjerljivošću, prije svega, glumačkih izvedbi. Uvijek sjajni Gabriel Byrne ("Privedite osumnjičene", "Millerovo raskrižje", "Male žene"...) briljira kao neustrašivi kapetan, a treba upozoriti i na Julianu Marguiles koju najbolje poznajemo po nastupu u voljenoj seriji "Hitna služba".


Komentari (2)

Foto