U paklu nasilja (2001)

NOVOCAINE (Originalni naziv)

komedija drama kriminalistički

Nova ekscentrična i temperamentna pacijentica zakomplicirat će Frankov miran život

 
Režija: David Atkins
Scenarij: David Atkins
Uloge: Steve Martin, Helena Bonham Carter, Laura Dern, Elias Koteas, Scott Caan, ...

Filmografija

Pomaknut, zabavan, nepretenciozan i duhovit crnohumorni triler s raspoloženim S. Martinom u glavnoj ulozi, uspio je debitantski redateljski projekt Davida Atkinsa. Uz suradnju s direktorom fotografije Vilkom Filačem podrijetlom Slovencem, Atkins se oslanja na zvučnu glumačku postavu u kojoj uz S. Martina nastupaju H. Bonham Carter, L. Dern i E. Koteas...

Dobrodušni Frank Sangster (S. Martin) cijenjeni je stomatolog zaručen s Jean Noble (L. Dern), svojom kolegicom u ordinaciji s kojom uskoro namjerava uploviti u bračnu luku. Istodobno, Frank je već pomalo umoran od liječenja karijesa i paradentoze, te godinama mašta o putovanju u idiličnu francusku provinciju. Kad jednog dana u ordinaciji zatekne novu pacijenticu, ekscentričnu i temperamentu Susan Ivey (H. Bonham Carter), Frank ne zna da će mu susret s njom promijeniti život.

Susan je zavodljiva i donekle agresivna bivša narkomanka s kojom se Frank ubrzo upusti u seksualni odnos, ne sluteći da je ona sestra kriminalca Duanea (S. Caan). Naime, Frank i njegov psihotični brat Harlan (E. Koteas) jedne su se večeri u baru zamalo fizički sukobili s Duaneom, grubijanom koji šakama rješava sve sporove. Dok pred Jean nekako uspijeva prikriti svoju vezu sa Susan koja ga sve više privlači, Frank jednog dana uz pomoć tajnice Pat (L. Thigpen) primijeti da su mu iz ordinacije nestali narkotici.

Nakon što zaključi da je za krađu odgovorna upravo Susan, koja ga potkrada u dogovoru s Duaneom, te nakon što ga agent Melvin Gelding (P. Maybank) obavijesti da je policija na mjestu automobilske nesreće pronašla njegove lijekove, Frank shvati da i Jean počinje sumnjati u njega. A kad mu na vrata ubrzo pokuca agresivni i neuračunljivi Duane, ljubomoran na njegovu vezu sa Susan, te kad Duanea uskoro pronađu ubijenog, Frank će se suočiti i s optužbom za umorstvo.

 


Komentari (0)

Foto