Hannah Montana (2006)

Hannah Montana (Originalni naziv)

komedija glazba tinejdžerski

Serija prati život obične tinejdžerice koja vodi dvostruki život kao pop pjevačica Hannah Montana

 
Režija: Richard Correll, Roger Christiansen, David Kendall
Scenarij: Barry O'Brien, Michael Poryes, Richard Correll
Uloge: Miley Cyrus, Emily Osment, Mitchel Musso, Jason Earles, Billy Ray Cyrus

Filmografija

Serija "Hannah Montana" je dobila i mnogobrojne nagrade među kojima su: Kid's Choice Award 2007. i 2008., Teen Choice Award 2007. i 2008., nagradu Casting Society of America za najbolju dječju seriju 2008. Serija je također nominirana za nagradu Emmy u 5 kategorija 2007. i 2008. godine...

Serija Hannah Montana prati Miley Stewart, 14-godišnjakinju iz Tennesseeja, koja se doselila u Kaliforniju sa starijim bratom Jacksonom i ocem udovcem Robbyjem, koji je skladatelj. Uz najbolje prijatelje Lilly i Olivera Miley prolazi trnovit put školskog života - od postizanja dobrih ocjena i impresioniranja simpatije do uklapanja u popularna društva. No koliko god se Miley osjećala nesigurnom kao tinejdžerica, ona se potpuno transformira kad nastupa. Kolege u školi to ne znaju, ali Miley vodi dvostruki život kao pop pjevačica Hannah Montana. Putuje svijetom i zabavlja fanove glazbom koju piše njezin tata-menadžer. Miley zapravo živi život o kojem sve klinke sanjaju. No premda slava i glamur imaju svoje prednosti, Miley više od svega želi da je se tretira kao svaku drugu tinejdžericu i cilj joj je voditi tipični život svojih vršnjaka.



U svojoj prvoj glavnoj ulozi u seriji Hannah Montana trinaestogodišnja Miley Cyrus glumi tinejdžericu Miley Stewart i njezin alter ego pop zvjezdu Hannu Montanu. U seriji također glume tinejdžerske zvijezde nove generacije. Emily Osment glumi Mileyinu najbolju prijateljicu Lily Truscott, Mitchel Musso njezinog prijatelja Olivera, a Jason Earles glumi njezinog starijeg brata Jacksona. Pjevačka country zvijezda s višestrukim platinastim nakladama Billy Ray Cyrus u seriji glumi Mileynog oca i Hanninog menadžera Robbya Stewarta.
Serija prati život četrnaestogodišnje Miley Stewart iz Tennesseeja, koja sada živi u Malibuu u Kaliforniji sa svojim starijim bratom Jacksonom i ocem udovcem, kompozitorom Robbyjem. Sa svojim prijateljima Lily i Oliverom, Miley se susreće s izazovima školskog života od dobivanja dobrih ocijena, impresioniranja svoje simpatije, do toga da pokušava biti prihvaćena u različitim školskim krugovima. Miley uvijek može računati na oca koji će joj pružiti potporu, utješiti je i popraviti bilo koju situaciju.
Iako se Miley katkad osjeća nesigurnom kao tinejdžerica, kada nastupa potpuno se preobrazi. Učenici u njezinoj školi to ne znaju, ali Miley živi dvostruki život kao pop pjevačica Hannah Montana. Putuje svijetom i zabavlja obožavatelje pjevajući pjesme koje je napisao njezin otac i menadžer. Dugom plavom vlasuljom i upadljivim stilom pop zvijezde Miley uspijeva sakriti svoj stvarni identitet. Što je najvažnije od svega, Miley zna da je vole zbog toga što ona zapravo jest. Kada Mileyna dva najveća obožavatelja, koji su joj ujedno i najbliži prijatelji, otkriju tko se zapravo krije ispod kostima pop zvijezde, Miley napokon može s olakšanjam podijeliti svoju tajnu s Lily i Oliverom te se zajedno nastavljaju nositi s izazovima školskoga života.

Miley živi život o kojem sanja svako dijete, no dok slava i glamur imaju svojih prednosti, poput limuzina, lijepe odjeće i druženja s poznatima, Miley ponajprije želi da se prema njoj odnose kao prema svakoj drugoj tinejdžerici te želi živjeti običnim životom kojim žive djeca njezine dobi.
Miley Cyrus glumi Miley Stewart i Hannu Montanu, Emily Osment (Spy Kids 2: Island of Lost Dreams) glumi Mileynu najbolju prijateljicu Lily, Mitchel Musso (Life is Ruff) glumi njezinog prijatelja Olivera, Jason Earles (American Pie: Band Camp) glumi njezinog brata Jacksona Stewarta, a Billy Ray Cyrus (Mulholland Drive, Doc) glumi Robbyja Stewarta.
Izvršni producenti serije su Steven Peterman (Murphy Brown, Odjednom Susan) i Michael Poryes (That's So Raven, Veronica's Closet).

Komentari (0)

Foto