Ratni ožiljci (1998)

THE HOMEFRONT (Originalni naziv)

drama

J.P. je ratni veteran kojemu su strašne traume zbog kojih pije uništile život

 
Režija: Les Landau
Scenarij: Laura Landau
Uloge: Dorian Harewood, Michael McKean, Patti D'Arbanville, Vanessa Bell Calloway...

Filmografija

Drama iskusnog, uglavnom televizijskog redatelja Lesa Landaua angažirano je i razmjerno sugestivno i tjeskobno djelo koje zanimljivo i intrigantno tematizira posljedice koje PTSP i sudjelovanje u ratu ostavljaju na senzibilne pojedince.

Prihvativši posao u raskošnoj vili imućne poslovne žene Elaine Tiger (P. D´Arbanville), skromni ličilac Archibald Wright (D. Harewood) ne sluti što ga očekuje. Naime, uz to što se Elaine prema njemu prilično grubo odnosi, Archibaldu probleme počne praviti i njezina obijesna 18-godišnja kći Tory Bigelow (A. Carey). Archie ne zna da je Tory senzibilna djevojka i darovita gitaristica koja bi uskoro trebala krenuti na koledž i teško joj pada razvod njezinih roditelja.

Dok Toryna majka Elaine uživa u bogatstvu i površnim vezama s mlađim muškarcima, djevojčin otac J. P. (M. McKean) je alkoholičar kojemu su život i karijeru odvjetnika upropastile mučne uspomene na sudjelovanje u ratu u Vijetnamu. Kad dozna za ratnu prošlost Toryina oca, Archibald, i sam vijetnamski veteran kojeg često progone stravična sjećanja na besmisleni rat, odluči pomoći Tory i J. P.-ju.

Zahvaljujući svojoj djevojci Diani (V. Bell Caloway), Archie uspije J. P.-ja nagovoriti da krene na skupne seanse k dr. Kurtzu (R. Picardo), te njemu i Tory pronađe privremeni posao. Kad dozna da J. P. nije njezin pravi otac, Tory postane malodušna, a Archibaldov nekadašnji suborac ponovno posegne za čašicom.

 


Komentari (0)

Foto