Kašmir mafija (2008)

Cashmere Mafia (Originalni naziv)

komedija drama

One su emancipirane, sposobne, privlačne, pokorile su muški svijet i žele baš sve

 
Režija: Peyton Reed
Scenarij: Kevin Wade
Uloge: Lucy Liu, Frances O'Connor, Miranda Otto, Bonnie Somerville, ...

Filmografija

Od autora 'Seksa i grada' stiže Kašmir mafija, nova serija koju nazivaju nasljednicom njujorške četvorke s dozom pameti i dosjetki a la 'Vrag nosi Pradu'. Serija donosi humorističan i dirljiv pogled na četiri ambiciozne žene koje se oslanjaju jedna na drugu dok vladaju zahtjevnim poslom i burnim privatnim životom. One su pametne, aktivne, samouvjerene i znaju se nositi s lošim brakovima, kolegama koji žele doći na njihovo mjesto, dječjim recitacijama ili savršenstvom koje se traži na vrhu. Njihove ambicije ipak imaju cijenu.

U glamuroznom New Yorku stvari pokreću mediji, financijeri, marketing i četiri žene. One žive na Manhattanu i povezuju ih obrazovanje i poslovni uspjeh. Zoe Burden je najmlađa direktorica banke koja se neprestano trudi balansirati zahtjeve koje pred nju stavljaju karijera i uloga žene i majke. Mia Mason se uspinje prema rukovodećoj poziciji u izdavačkoj kući, a Juliet Draper je izvršna direktorica luksuznog hotelskog lanca, oštra na sastancima uprave i uspješna osnivačica humanitarne zaklade. Voditeljica kozmetičke tvrtke je Caitlin Dowd, kojoj izvrstan prosjek kvari samo neuspjeh na romantičnom planu.

Zoein meteorski uspjeh u banci Gorham prekine saznanje da njezina mlada štićenica u koju je polagala nade spava s predsjednikom uprave. Mogućnost da ostaje na poslu prekovremeno zaustavit će najava njezinog muža, arhitekta Erica, koji je dobio posao u Južnoj Karolini. Caitlin se suočava s neočekivanim osjećajima prema lijepoj asistentici i napokon počinje prihvaćati činjenicu da je zapravo gay. Mijin odnos s dečkom naruši njihov zajednički šef koji ih prisili da se natječu u jednom zadatku izravno jedno protiv drugoga. Julietin život promijeni se kada posumnja da ju njezin muž vara.

Kada to postane jasno kao dan, loše joj vijesti prenesu Zoe, Caitlin i Mia. Ona to iznenađujuće dobro prihvati kao i činjenicu da se radi o ženi koju sve poznaju – i mrze. Dok Caitlin uči kako suptilno prići novom objektu njezine seksualne želje, Mia postaje svjesna da će dobivanje posla značiti gubitak dečka, a Zoe nastoji održati maksimum na poslu dok joj manje iskusni podređeni podmeću nogu. Njihova snaga i vjera u uspjeh leže upravo u dugoročnom prijateljstvu kojim pobjeđuju sve što im ubrzani život u New Yorku servira.


Komentari (4)

Foto