Bez milosti (1986)

NO MERCY (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

U pokušaju osvete svog partnera policajac nailazi na ljubav svog života

 
Režija: Richard Pearce
Scenarij: James Carabatsos
Uloge: Richard Gere, Kim Basinger, Jeroen Krabbé, George Dzundza, Gary Basaraba

Filmografija

Kada strast i mržnja nemaju granice, ne smijemo očekivati mogućnost milosti, pokazat će nam par bjegunaca, Richard Gere i Kim Basinger, u ovome uzbudljivom trileru o policajcu koji će u pokušaju osvete ubojstva svoga partnera naći ljubav svog života.

Kada čikaški policajac-odmetnik Eddie Jillette (Richard Gere) načuje kako će se u gradu pojaviti par u potrazi za plaćenim ubojicom te da je žena, Michel (Kim Basinger), neodoljiva ljepotica, odluči se pretvarati kako je upravo on ubojica. Operacija, međutim, pođe po krivu, te Eddiejev partner biva ubijen. Slijedeći Michel u New Orleans, Eddie shvaća kako ona pripada tajanstvenom Losadu (Jeroen Krabbé), s kojim se sukobljava odmah po dolasku na Jug. Kidnapiravši Michel u planu istjerivanja Losada na otvoreno, Eddie saznaje kako Michel nije nimalo kriva za sve što se desila, nego je i sama žrtva otmice i ucjene. Eddie i Michel počinju se zaljubljivati jedno u drugo...

"Bez milosti“ redatelja Richarda Pearcea danas je već pomalo staromodni triler iz sredine osamdesetih, ali zato ništa manje uzbudljiv i privlačan jer vrijednosti poput zanimljivog raspleta, brižno konstruiranih likova i njihovih odnosa i neočekivanih preokreta nikada ne zastarijevaju. Naravno, uz elemente kriminalističkog, film je ovo bogat i onima akcijskog filma, a redatelj i scenarist James Carabatsos pronašli su pravi omjer ubacivši u smjesu i dobar dio emocija između glavnih junaka. Uz Richarda Gerea i Kim Basinger, koji su glumeći ih i ovdje potvrdili svoje statuse ikona osamdesetih, posebno treba istaknuti Jeroena Krabbéa, koji je kao nemilosrdni Losado jedna od najdojmljivijih komponenti filma.


Komentari (0)

Foto