Ucjena (1995)

THE SET UP (Originalni naziv)

akcija triler drama

Nakon što mu otmu djevojku bivši zatvorenik prisiljen je provesti plan pljačke banke

 
Režija: Strathford Hamilton
Scenarij: James Hadley Chase, Michael Thoma
Uloge: Billy Zane, MIa Sara, James Coburn, James Russo, Louis Mandylor

Filmografija

Kada bivši osuđenik pokuša okrenuti novi list u svom životu, do njega dolazi bivš;i zatvorski kolega s planom koji će ga izravno odvući natrag u svijet kriminala...

Charlie Thorpe (Billy Zane), stručnjak za sigurnosne sustave, na izlasku iz zatvora čvrsto odlučuje kako je od sada svijet kriminala daleko iza njega i započinje novo poglavlje u svom životu. No to je bilo lako odlučiti, ali ne i provesti u djelo, jer do njega dolazi Kliff (James Russo), bivši zatvorski kolega, koji ima briljantni plan provale u sigurnosni sustav banke koji je dizajnirao upravo Charlie. Iako isprva odbija ikakvi kontakt sa svijetom provala i kriminala, Charlie je prisiljen ipak razmisliti o tome nakon što mu Kliff otme djevojku.

Glavni glumac, Billy Zane, planetarnu je slavu stekao megahitom "Titanic". Zapažen nastup ostvario je i James Russo, koji odlično odrađuje posao negativca savršeno balansirajući između ludila i okrutnosti. U manjoj ulozi pojavljuje se James Coburn, poznat po ulogama  filmovima: "Osveta", "Noina Arka" i "Čudovišta" te serijama "Ubojstvo, napisala je" i "Maverick".  


Komentari (0)

Foto