Svjetionik smrti (2001)

Watchtower (Originalni naziv)

triler drama

Žena iz gradića zaljubljuje se u karizmatičnog stranca ne sluteći u njegovu mračnu narav

 
Režija: George Mihalka
Scenarij: Rod Browning, Robert Geoffrion
Uloge: Tom Berenger, Rachel Hayward, Tygh Runyan, Elizabeth Carol Savenkoff, ...

Filmografija

Adam Turrell (Tom Berenger) dolazi u malo mjesto Oregon. Predstavlja se kao profesor engleskog jezika koji piše svoj prvi roman, ali je u stvari serijski ubica koji pažljivo bira sljedeću žrtvu. Brat i sestra, Kate i Mike, imaju puno poverenja u njega i ništa ne sumnjaju. Kate se zaljubljuje u karizmatičnog stranca, sve dok njegova prava priroda ne ispliva na površinu.

Stranac (Tom Berenger) dolazi u malo ribarsko mjesto Oregon. Upoznaje se s Kate (Rachel Hayward) i Mikeom (Tygh Runyan), bratom i sestrom. Predstavlja se kao Adam Turrell, profesor koji se veseli životu u svjetioniku i radu na svom romanu. Adam je Kate vrlo zanimljiv, ali ona ostaje oprezna, dok je njezin problematični brat sretan što ima društvo u svjetioniku, u kojem i on nevoljko živi i radi kako bi izbjegao zatvorsku kaznu.

Kad Mike postane sumnjičav prema "profesoru“, Kate pretpostavi da on izmišlja priče o Adamovim nasilnim istupima i čudnom ponašanju i odbija vjerovati da ljubazni čovjek u kojeg se zaljubljuje skriva nasilničku narav. Kad Mike nestane, ona shvaća da sve upućuje na to da Adam nije onakav kakvim se predstavlja.


Komentari (0)

Foto