Krava i pilić (1997)

Cow and Chicken (Originalni naziv)

komedija animirani

Otkvačena serija prati zgode i nezode pomalo čudnog bratskog dvojca: velike krave i malog pilića

 
Režija: Sherry Gunther, Larry Huber
Scenarij: David Feiss, Bill Burnett, Richard Pursel
Uloge: Charles Adler, Dee Bradley Baker, Candi Milo, Howard Morris, ...

Filmografija

Ako ste u potrazi za crtićem koji je popularniji od bezvremenog Toma i Jerryja, ne trebate tražiti dalje od šašavog, beskrajno smiješnog animiranog svijeta "Krave i Pilića".

Riječ je o jedanaestogodišnjem dječaku i njegovoj sedmogodišnjoj sestri koji zajedno s roditeljima žive u predgrađu, uz svakodnevne prepirke i svađe poput svih ostalih vršnjaka. No naizgled običnu priču neobičnom čini to što je naš dječak dva kilograma težak pilić, a njegova mlađa sestra, stoput veće težine - krava! I ne samo to: njihovi roditelji pravi su pravcati ljudi!

Premijerno prikazan 1997. godine, "Krava i Pilić" treći su originalni proizvod mreže Cartoon Network. Ovaj ludo otkvačeni crtić prati zgode i nezgode pomalo čudnog bratskog dvojca: šestogodišnje, velike, žute krave i njezinog pet godina starijeg brata, malenog pilića. Iako mlađa, krava predstavlja pametniji i moralniji dio para dok je njezin brat, koji unatoč razlici u godinama, pohađa isti razred kao i njegova mlađa sestra, pravi magnet za nevolje. Iako se trudi koristiti velikim i značajnim riječima kako bi zvučao pametno, nesreća je što ih uvijek koristi u pogrešnom smislu. Mlađa sestra ima i svoj vlastiti alter ego - Super Kravu, moćnog heroja koji govori španjolski i priskače u pomoć starijem bratu kojeg terorizira zločesti nasilnik - Red Guy, i kojeg samo ona može poraziti.

No, da čudnovati dvojac ne pozna samo loše momke, dokaz su Pilićevi najbolji prijatelji Flem i Earl, dobričine s jednakom sposobnošću upadanja u nevolje. Flem je nizak i debeo, nosi naočale i krase ga ogromna, velika crvena usta. Kao sušta suprotnost, Earl je visoki mršavko okićen velikim roza nosom i crvenim šeširom. Neobičnu galeriju likova upotpunjava smiješni Nećak-Pilić s velikim zanimanjem za stand-up komediju, Učiteljica i, naravno, Otac i Majka u ljudskom obliku čija lica nikad ne vidimo već su oni prikazani samo kao obične ljudske noge. Riječ je o veseloj posveti legendarnom liku iz Toma i Jerryja, Mammy Two-Shoes, kojem također nikada ne vidimo gornji dio tijela.

Ovaj nadasve neobičan i zanimljiv crtić može se podičiti manijakalnom energijom i suludo brzim ritmom koji će najmlađi odmah zavoljeti, a avanture blesavog para, Krave i Pilića, razveselit će i najozbiljnije. Fenomenalni glas Charlieja Adlera dao je život većini likova u crtiću, kao i u nizu drugih animiranih filmova. Energičnost "Krave i Pilića" postala je uzor čitavom nizu novijih crtića, no mnogi se slažu kako je original ipak - samo jedan.

Ne preostaje nam ništa drugo, nego preporučiti da s najmlađim članovima obitelji pogledate ovaj ludo zabavan crtić (a nije zgorega niti pronaći pola sata mira za vrijeme emitiranja "Krave i Pilića"), koji je srca malih i velikih osvajao pune četiri sezone sa svojom 51. epizodom.


Komentari (0)

Foto