Julian Po (1997)

Julian Po (Originalni naziv)

drama crna komedija

Usamljeni muškarac kreće na posljednje putovanje

 
Režija: Alan Wade Writers
Scenarij: Branimir Scepanovic, Alan Wade
Uloge: Christian Slater, Robin Tunney, Michael Parks, Cherry Jones

Filmografija

U ovoj suptilnoj komičnoj drami čovjek u gradić donese dašak života najavivši da će se ubiti. Ovaj je film ujedno bio i prekretnica u karijeri zvijezde Christiana Slatera. Julian Po prvi je film pisca i redatelja Alana Wadea; izašao je i pod naslovom The Tears of Julian Po.

Julian Po (Slater) tih je i povučen knjigovođa - zapravo, toliko je tih i povučen da većina ljudi čak i ne vidi da on postoji, budući da njegov život prolazi neprimijećeno. Julian ima tek nekoliko prijatelja i malo se čemu može u životu radovati, stoga jednog dana odluči počiniti samoubojstvo. Jedna od njegovih rijetkih ambicijama u životu bila je da vidi ocean, tako da Julian planira otići na posljednji godišnji odmor na kojem će posjetiti obalu prije negoli se ubije.
Na putu prema obali Julianu se pokvari auto u tako malom gradiću da nema ni ploče s imenom na ulasku u grad. Julian ondje planira prenoćiti, pričekati da mu poprave auto i krenuti dalje. Stoga staje i uzima sobu u Vernovom penzionu, gdje osobno Vern (Michael Parks) obavještava Juliana da zapravo rijetko ima goste, a u grad dolazi tako malo stranaca da većina stanovnika gleda Juliana s nevjerojatnom sumnjom, osobito gradonačelnik (Harve Presnell) i šerif (Frankie R. Faison).
Nakon što mu nestane auto, Julian odluči svima reći, dok jede u jedinom restoranu u gradu, da im ne želi naštetiti, te da nije došao stvarati nered - samo je odlučio otići nekamo i ubiti se. Odjednom se stav stanovnika prema Julianu mijenja; počinju izražavati svoje divljenje njegovoj odlučnosti i brinu se za njega. Čitav ga grad pokušava spasiti i dok nježno pokušavaju nagovoriti Juliana da nastavi živjeti, dobiju novu životnu snagu - osobito Sarah (Robin Tunney), prekrasna, ali usamljena žena koja se zaljubila u tihog stranca.

Komentari (0)

Foto