Smiješna dama (1975)

FUNNY LADY (Originalni naziv)

komedija mjuzikl romantika

Životna priča o usponima i padovima poznate pjevačice Fanny Brice (B. Streisand)

 
Režija: Herbert Ross
Scenarij: Jay Presson Allen, Arnold Schulman
Uloge: Barbra Streisand, James Caan, Omar Sharif, Roddy McDowall, Ben Vereen, ...

Filmografija

Film o poznatoj pjevačici Fanny Brice (Barbra Streisand) oduševit će vas svojom realnom i svima bliskom tematikom, uvjerljivom glumom, sjajnom režijom, kao i fantastičnim glazbenim elementima...

Slavna pjevačica Fanny Brice (Barbra Streisand) nalazi se pred životnom prekretnicom izgubivši životni cilj; još uvijek zaljubljena u bivšeg muža i bez posla koji bi ju zadovoljio kao umjetnicu. Billy Rose, tekstopisac s vlastitim noćnim klubom, nudi joj priliku za novi početak.
Slomljena priznanjem bivšeg muža, Nickyja, da je oženio stariju, bogatu ženu, ona se okreća Billyju koji, osim poslodavca, postaje i njezin životni odabranik. No susret s Nickyjem u Hollywoodu u njoj pobuđuje stare strasti pa priznaje Billyju da ne može odoljeti ponovnom susretu s velikom, bivšom ljubavi. Okrutna spoznaja da joj Nicky ipak više nije privlačan, opet ju vraća Billyju, koji je u međuvremenu započeo intimnu vezu sa zvijezdom iz svog showa. Fanny je ponovno sama, ali ovoga puta shvaća da može samostalno kročiti kroz život.
Višestruko dokazani redatelj Herbert Ross ("Boys on the Side", "My Blue Heaven") i sjajna, šarmantna glumica Barbra Streisand ("Mona Lisa Smile", "Meet the Fockers") samo su neki od razloga što je ova romantična komedija dobila nominacije za čak pet Oscara.
Pouka ovog djela bliska je svima nama i zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima: tek kad izgradimo svoju ličnost do te mjere da možemo živjeti samostalno, zadovoljni sami sobom, bit ćemo spremni zadovoljno kročiti u odnose s drugima!

Komentari (0)

Foto