Vjetar smrti (2001)

WW 3 (Originalni naziv)

akcija triler

Dvoje tajnih agenata pokušavaju spriječiti širenje smrtonosnog biološkog virusa

 
Režija: Robert Mandel
Scenarij: Daniel Taplitz
Uloge: Timothy Hutton, Vanessa Williams, Terry O'Quinn, Lane Smith, ...

Filmografija

Nepoznata bolest pokosila je desetke ljudi na jednom putničkom brodu. Američke obavještajne službe otkrivaju kako je riječ o prvom znaku velike biološke prijetnje i pokušavaju spriječiti širenje bolesti – dok dvoje agenata očajnički traga za odgovorima!

Pojava smrtonosnog i nepoznatog virusa užasnula je Sjedinjene Države: nekoliko tisuća oboljelih preminulo je u roku od 48 sati. Brojni agenti kreću na teren u potrazi za osobom odgovornom za širenje zaraze. Tajni agent Sullivan (Timothy Hutton) otkriva kako mu najveću pomoć u istrazi može pružiti umirovljeni ujak, nekadašnji vladin čovjek i stručnjak za oružja masovnog uništenja. U međuvremenu, agentica M.J. Chang (Vanessa Williams) saznaje za neobičnu sudbinu jednog od putnika broda na kojem se pojavio virus. Iznenada u centru pažnje više nije ozloglašeni terorist Osama bin Laden, već vrlo osobna tragedija koja je možda potakla jednog čovjeka na put uništenja ljudske rase...

U filmu Roberta Mandela "Vjetar smrti“ uvijek aktualna tema, bio-terorizam, obrađena je na realističan način i s puno pažnje za detalj. Provjereni Timothy Hutton ("Kinsey", "Tajni prozor") besprijekorno je odglumio agenta Sullivana, a atraktivnu partnericu utjelovila je prelijepa Vanessa Williams ("Shaft", "Brisač"), bivša miss SAD-a, koju je uvijek užitak gledati, a posebice u ulozi beskompromisne agentice FBI-a!


Komentari (0)

Foto