Hladnokrvne životinje (2008)

LIFE IN COLD BLOOD (Originalni naziv)

dokumentarni

Serija prati zanimljivi svijet vodozemaca i gmazova

 
Režija: Scott Alexander
Scenarij: Sir David Attenborough
Uloge: Sir David Attenborough

Filmografija

Ekipa od 17 kamermana snimila je više od stotinu vrsta u osamnaest zemalja. Posjetili su svaki kontinent osim Antarktika. Ova je serija rezultat 650 dana terenskoga snimanja. David Attenborough popeo se na vrh vulkanskoga kratera na otočju Galapagos, krajnje granice Velikog koraljnog grebena. Spustio se u rudarsko okno u Arkansasu u SAD-u. Pržio se u crvenoj pustinji središnje Australije. Posjetio je otoke Sredozemlja i Južnoafričke Republike te istražio šume Madagaskara...

Vodozemci i gmazovi najuspješnija su stvorenja koja su ikada hodala kopnom i neke od najzanimljivijih i najneshvaćenijih životinja na Zemlji. Vladali su svijetom gotovo 200 milijuna godina i danas ih ima više od 14.000 vrsta. Variraju od najvećih i najsmrtonosnijih bića na Zemlji do najsitnijih i najčudnijih.

Odakle, dakle, potječu ta drevna bića i koje su tajne njihova uspjeha? Snimajući najmodernijom tehnologijom diljem svijeta, osim na Antarktiku, serija odgovara na ta pitanja i ulazi u njihov svijet. Bilježi njihov život, najsitnije detalje i dosad neviđeno ponašanje, od najvećih i najopasnijih gmazova na Zemlji koji pokazuju nježno i senzualno udvaranje, do kornjača i rogatih kameleona koji se teatralno nadmeću. Gmazove i vodozemce katkad smatraju sporima, glupima i primitivnima, kaže David Attenborough.


Komentari (2)

Foto