Kamo te dan odvede (1992)

WHERE THE DAY TAKES YOU (Originalni naziv)

drama

Grupa odbjeglih tinejdžera pokušava preživjeti na ulicama Los Angelesa

 
Režija: Marc Rocco
Scenarij: Marc Rocco, Michael Hitchcock
Uloge: Dermot Mulroney, Lara Flynn Boyle, Balthazar Getty, Sean Astin, Ricki Lake...

Filmografija

"Kamo te dan odvede" je izvanserijsko remek-djelo koje će vas dirnuti i ujedno nasmijati do suza odličnim scenarijem, izvanrednom režijom i uvjerljivom glumom. Ovo je impresivan film o tragičnim sudbinama, ali i nadi i putu u spasenje koje vam život pruži kada najmanje očekujete. Film je to koji ćete zasigurno poželjeti pogledati još pokoji put ili arhivirati u vašoj filmskoj kolekciji!..

"King" (Dermot Mulroney) je predvodnik skupine odbjeglih tinejdžera koji se skrivaju u jednoj spilji podno holivudskog autoputa. Preživljavajući krađama i prošnjom, alkoholizirajući se i pušeći, ovi mladići i djevojke meta su zakona, ali i sumnjivih likova koji kao grabežljivci uvijek vrebaju negdje u blizini. Malom J.-u (Balthazar Getty) prijeti stariji muškarac, mogući pedofil, a Greg (Sean Astin) upada u mrežu biseksualnog dilera droge. Tu je i nova članica skupine, lijepa Heather (Lara Flynn Boyle)...

Neobičnost ove izvrsne drame skriva se u glumačkom odabiru: naime, autori su se opredijelili za veliki broj zvijezda s kraja osamdesetih i početka devedesetih, koje su se na ekranima uglavnom pojavljivale u znatno glamuroznijim izdanjima. Tako možemo vidjeti Laru Flynn Boyle ("Sreća", "Twin Peaks"), Sean Astina ("Gospodar prstenova") i Balthazara Gettyja ("Lost Highway") kao beskućnike, a Dermota Mulroneyja ("Moj dečko se ženi") kao njihovoga predvodnika. Ulogu vrijednu spomena ostvario je i sjajni Stephen Tobolowsky.

Ova iznimna emotivna drama u velikoj je mjeri prenijela atmosferu mladih ljudi koji tumaraju bez krova nad glavom, ali je istovremeno pružila i kakvu-takvu nadu u izbavljenje. Redatelj filma, Marc Rocco, napisao je scenarij i producirao veliki kino-hit s Adrianom Brodyjem, "Pomračenje"!


Komentari (0)

Foto