Prestiž (2006)

The Prestige (Originalni naziv)

triler drama

Rivalstvo dvojice genijalnih mađioničara ne poznaje granice

 
Režija: Christopher Nolan
Scenarij: Jonathan Nolan, Christopher Nolan
Uloge: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Piper Perabo

Filmografija

Od priznatog tvorca filmova, Christophera Nolana (“Memento,” “Batman Begins”) dolazi nam inovativni triler satkan od iluzije. U ovom napetom filmu, priči punoj preokreta i tajni, dva magičara viktorijanskog doba započinju moćno rivalstvo koje će eskalirati u borbu trikovima i neutaživu žeđ za otkrivanjem tajni zanata onog drugog.

Sve počinje u Londonu na prijelazu stoljeća, gradu koji u to vrijeme ubrzano mijenja svoj izgled. U to vrijeme, kad su mađioničari idoli i zvijezde najvišeg reda, dva mlada magičara kreću na svoj put do slave. Lakomisleni, profinjeni Robert Angier (Jackman) je zabavljač masa, a grubi čistunac Alfred Borden (Bale) je kreativni genij kojem nedostaje samouvjerenosti da bi na sceni pokazao svoje magičarske zamisli.
Njih dvojica kreću kao prijatelji, prepuni uzajamnog divljenja, i partneri. No, kad njihov najveći trik krene sasvim po zlu, postaju doživotni neprijatelji - a svaki od njih odlučan u namjeri da nadmaši i porazi ovog drugog. Trik za trikom, predstava za predstavom, njihovo ljuto rivalstvo raste bez granica. Služe se čak i fantastičnom novom silom, električnom strujom, te znanstvenom genijalnošću Nikole Tesle - dok životi svih oko njih vise o niti.
Prepun iznenadnih iznenađenja i otkrića, film istražuje svijet u kojem isporbavaju granice i najmračniji kutovi vjere, povjerenja i onog mogućeg.

Komentari (22)

Foto