Vlak za Peking (1995)

Bullet to Beijing (Originalni naziv)

akcija triler drama

MIchael Caine u ulozi britanskog tajnog agenta Harrya Palmera

 
Režija: George Mihalka
Scenarij: Harry Alan Towers
Uloge: Michael Caine, Jason Connery, MIa Sara, Michael Gambon

Filmografija

Britanski tajni agent Harry Palmer (MIchael Caine) ostao je bez posla nakon svršetka hladnog rata. Za njegove je usluge zainteresiran bogati Rus, Alex (Michael Gambon). Rusiji prijeti opasnost od smrtonosnog biokemijskog oružja po imenu Crvena smrt koje je bilo u Alexovom posjedu, ali je ukradeno, a krajnje mu je odredište Sjeverna Koreja.Britanska vlada također želi da Harry riješi taj slučaj...

Dugogodišnji britanski tajni agent Harry Palmer (MIchael Caine) ostao je bez posla nakon svršetka hladnog rata. Za njegove je usluge zainteresiran bogati Rus, Alex (Michael Gambon) koji ga poziva u St. Petersburg i iznosi mu svoju viziju budućnosti Rusije.

Britanska vlada također želi da Harry riješi taj slučaj. Rusiji prijeti opasnost od smrtonosnog biokemijskog oružja po imenu Crvena smrt koje je bilo u Alexovom posjedu, ali je ukradeno, a krajnje mu je odredište Sjeverna Koreja. Alexova ponuda je takva da ju je nemoguće odbiti, a Harry informacije o oružju dobija od prijatelja, također bivšeg tajnog agenta. Oružje se nalazi u vlaku na putu prema Pekingu. Harry se mora ukrcati, a tada će se vidjeti na čijoj je uistinu strani.
Film je nomininiran za nagradu CSC (Canadian Society of Cinematographers Award ) 1997. godine.


Komentari (0)

Foto