Boomerang (1992)

Boomerang (Originalni naziv)

komedija

Uspješnom manageru i zavodniku koji se prema ženama ponaša seksistički šef postane žena

 
Režija: Reginald Hudlin
Scenarij: Barry W. Blaustein, Eddie Murphy
Uloge: Eddie Murphy, Robin Givens, Halle Berry, David Alan Grier, Martin Lawrence...

Filmografija

Boomerangom je Eddie Murphy vratio staru slavu nakon nekoliko loših filmskih godina. U filmu se pojavljuje i oscarovka Halle Berry, koja uvijek plijeni svojom nenametljivom glumom i lijepim izgledom. Redatelj filma je Reginald Hudlin koji je započeo karijeru popularnom komedijom "House Party", koju je režirao tijekom studija i koja je samo u SAD-u zaradila 27 milijuna dolara. S filmom Boomerang Hudlin je već postao znameniti filmaš čiji filmovi zarađuju preko 100 milijuna dolara.

Marcus (Eddie Murphy) je uspješan menadžer i veliki zavodnik kojemu gotovo nijedna žena ne može odoljeti. Nakon što u firmi za koju radi dođe do promjena, on se odjednom nađe u situaciji u koju je sam nekad stavljao žene. Lijepa Jacqueline (Robin Givens) ponaša se prema njemu seksistički, što se reflektira i u njegovom poslu. Uspješnom menadžeru je krenulo nizbrdo, ali Jacquelinina tiha pomoćnica Angela (Halle Berry), koja je hodala s Marcusovim najboljim prijateljem, otkriva se kao žena koja je itekako vrijedna pažnje i ljubavi. Marcus će morati promijeniti svoj pogled na život ili će ga novonastala situacija potpuno uništiti.

Opuštajuća romantična komedija u kojoj ćemo naučiti da nam se neodgovorno ponašanje može vratiti poput bumeranga, režirao je provjereni televizijski i filmski redatelj Reginald Hudlin (“Serving Sara”, “Frikovi”, “Svi mrze Chrisa”). Eddie Murphy odigrao je jednu od najboljih rola u karijeri, našavši se u ulozi igrača koji je u lijepoj Robin Givens našao dostojnog protivnika, a u još ljepšoj Halle Barry ljubav svog života. Niz sporednih uloga je zaista impresivan, počevši od Davida Allena Griera, Martina Lawrencea, Johna Witherspoona, Chrisa Rocka pa sve do velike glazbene zvijezde Grace Jones.


Komentari (0)

Foto