Kalifornikacija (2007)

Californication (Originalni naziv)

komedija drama

Propali romanopisac pokušava promijeniti svoj odnos s bivšom djevojkom i kćeri te obnoviti karijeru

 
Režija: Stephen Hopkins
Scenarij: Tom Kapinos
Uloge: David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Madeline Zima, ...

Filmografija

Californication je serija o čovjeku koji je pogriješio, ali koji ima veliko srce i dat će sve od sebe da tu pogrešku ispravi. Serija je dobitnica prestižne britanske nagrade BAFTA u kategoriji za najbolju stranu seriju...

David Duchovny se vraća televiziju u novoj humorističnoj seriji Californication kao njezin glavni lik, romanopisac Hank Moody. Hank istodobno pomaže odgajati svoju 13-godišnju kćer, pati za bivšom djevojkom i pokušava obnoviti spisateljsku karijeru. Dok drži sve konce u rukama, u sebi se raspada, i to mu ni najmanje ne smeta.
Scenarij za najstariji holivudski kliše gotovo da se piše sam. Iscrpljeni, altruistični Njujorčanin otkriva Hemingwaya u sebi i piše Veliki američki roman na radost kritičara i publike. Hollywood ga želi, pa on seli obitelj na drugi kraj zemlje vjerujući u svakodnevno sunce i nadajući se Oscaru. Nekoliko mjeseci poslije, kad njegov proslavljeni bestseler Bog nas sve mrzi postane loša romantična komedija, njegova je spisateljska inspiracija manja od muškosti nakon kupanja u hladnom Pacifiku. Djevojka ga ostavi zbog nekakvog bogataša koji joj obeća stabilnost na Beverly Hillsu, a 12-godišnja kći polako postaje svjesna svoje seksualnosti. Što učiniti u takvoj situaciji?
Ako ste Hank Moody, prihvatit ćete sve te životne limune, dati koji barmenu, naručiti citron martini sebi i onoj lutkici koja je tek ušla u bar i poticati joj maštu dok ne pristane otići s vama. Ali Hank Moody nije kreten. On jednostavno nije sposoban ne reći istinu pa kud puklo. Ovisan je o istini, ona je njegova najveća vrlina i mana. No svaki Adam ima svoju jabuku. Hankov bezbrižni spolni život često omete sjećanje na dobra stara vremena s bivšom djevojkom Karen i njihovom kćeri Beccom. Ni sve žene i vina svijeta ne mogu ublažiti patnju za obitelji koju je napustio. Dok pokušava spasiti karijeru i ponovno pronaći put do Karenina srca, što ima loše u tome da se malo zabave?
Serija je dosad osvojila 6 nagrada i 27 nominacija, među ostalim David Duchovny je 2008. nagrađen Zlatnim globusom u u kategoriji najbolji glumac u TV seriji (mjuzikl/komedija).

Komentari (10)

Foto