Vojničine (1981)

Stripes (Originalni naziv)

komedija

Dva prijatelja nezadovoljna poslom odluče se pridružiti vojsci za malo zabave

 
Režija: Ivan Reitman
Scenarij: Len Blum, Daniel Goldberg
Uloge: Bill Murray, Harold Ramis, Warren Oates, P.J. Soles, Sean Young, ...

Filmografija

Dvojica prijatelja nakon gubitka posla, stana, egzistencije odluče otići u vojsku koja im je jedini izlaz iz teške situacije. Tamo dožive niz kaotičnih situacija zbog svog ležernog i neozbiljnog pristupa vojnom životu...

Kad njujorški taksist John Winger (Bill Murray) u jednom danu dobije otkaz te ostane bez auta, stana i djevojke odluči s prijateljem Russellom Ziskeyem (Harold Ramis) otići u vojsku. Nakon regrutacije, Johna i Russella pošalju u Fort Arnold na osnovnu obuku, koju vodi opaki i zahtjevni narednik Hulka (Warren Oates). Hulka je tijekom obuke ranjen, pa John mora sam dovršiti program obuke.

Nakon završetka general Barnicke šalje Wingera, Ziskeyja i njihov vod u talijanski Fort Milano. U međuvremenu, narednik Hulka se oporavio od ozljeda te se pridruži Johnu, Russellu i ostalima.

Kada John i Russell odluče vozilom otići u Njemačku po svoje djevojke Stellu Hansen (P.J. Soles) i Louise Cooper (Sean Young ) kako bi proveli noć u gradu, ostali vojnici krenu u potragu za njima nakon što kapetan Stillman naredi da se vozilo vrati gdje je i bilo.Za vrijeme potrage Stillmana i ostatak jedinice otmu ruske neprijateljske trupe koje ih odvedu u Čehoslovačku. Sada John, Russell, Stella i Louise moraju otići onamo i spasiti ih!


Komentari (0)

Foto