Ribolov (1997)

GONE FISHIN' (Originalni naziv)

komedija

Dvojica prijatelja zaljubljenika u ribolov putuju do juga Floride na ribičko natjecanje

 
Režija: Christopher Cain
Scenarij: Jeffrey Abrams, Jill Mazursky Cody
Uloge: Joe Pesci, Danny Glover, Rosanna Arquette, Lynn Whitfield, Nick Brimble, ...

Filmografija

"Ribolov" je buddy-buddy akcijska komedija koju je režirao Christopher Cain (Young Guns, The Next Karate Kid). Ispred kamere je imao cijenjene glumce: J. Pescija, dobitnika Oscara za "Dobre momke", pravi izbor kad je u pitanju spoj komedije i akcije koji ga je proslavio u serijalu "Smrtonosno oružje", te njegovog kolegu iz tog serijala D. Glovera, podjednako uspješnog i u komedijama i u dramama (Beloved, Freedom Song).

Najbolji prijatelji još od djetinjstva, nespretnjakovići Joe Waters (J. Pesci) i Gus Green (D. Glover) iz New Jerseyja, veliki su zaljubljenici u ribolov. Stoga putovanje na natjecanje u ribički raj Everglades na jugu Floride dožive kao pustolovinu života.

Presretni zbog onoga što ih čeka, Joe i Gus krenu na put u Joeovom automobilu Plymouth, ali na samom dolasku dožive neugodno iznenađenje. Automobil im ukrade lukavi kriminalac Dekker Massey (N. Brimble), pa dvojica prijatelja sa svojim brodom ostanu doslovce na cesti.

U svoje vozilo prihvate ih prijateljice Rita (R. Arquette) i Angie (L. Whitfield). I Rita traga za Dekkerom koji je opljačkao njezinu majku, te se putovanje četvero suputnika doista pretvori u pustolovinu.

Pesci i Glover imali su prilično težak zadatak da u priči o dvojici najboljih prijatelja i zaljubljenika u ribolov čiji se odlazak na putovanje na Floridu pretvori u metež utjelove sredovječne inačice junaka hita "Glup i gluplji". U filmu ima uistinu smiješnih scena u kojima je glumačka interakcija J. Pescija i D. Glovera u ulogama kroničnih gubitnika i nespretnjakovića ključna. Njihove su partnerice R. Arquette (Očajnički tražeći Susan, Veliko plavetnilo) i L. Whitfield (dobitnica Emmyja za TV film "Josephine Baker") solidno odglumile paralelni prijateljski par u filmu, te sve u svemu "Ribolov" situacijski i karakterno podsjeća na neke od klasičnih slapstick komedija. U manjoj se ulozi u filmu pojavljuje i poznati filmski skladatelj Willie Nelson (Honeysuckle Rose), dok je film snimljen na atraktivnim lokacijama Floride i Južne Caroline.          

 

 


Komentari (0)

Foto