Muppeti i čarobnjak iz Oza (2005)

MUPPETS' WIZARD OF OZ (Originalni naziv)

komedija obiteljski avantura

Tinejdžericu Dorothy Gale strašni uragan odnese u čudnu zemlju snova

 
Režija: Kirk R. Tacher
Scenarij: Debra Frank, Steve L. Hayes
Uloge: Ashanti, Jeffrey Tambor, Quentin Tarantino, David Alan Grier, ...

Filmografija

"Muppeti i čarobnjak iz Oza" dosad je najluđa ekranizacija slavne bajke L. Franka Bauma o strašnome čarobnjaku koji će ti rado pomoći ako si pomogneš sam. Scenarij u kojemu je Dorothy crna, Toto - jastog Pepe, Strašilo - Kermit, Limeni čovjek - Veliki Gonzo, a Plašljivi Lav - Fozzie Bear, napisali su Debra Frank (Moja maćeha je izvanzemaljka), Steve L. Hayes (Čovjek koji je spasio Božić) i Tim Martin (Simpsoni). Ovu, najnoviju pustolovinu briljantnih Muppeta režirao je Kirk R. Tacher (It's a Very Merry Muppet Christmas Movie). Nepogrešiva formula urodila je vrhunskom obiteljskom zabavom.

Radoznaloj tinejdžerici Dorothy Gale (Ashanti) dosadio je jednoličan život u provinciji i ona pod svaku cijenu želi zamijeniti posao konobarice u zalogajnici svoje ujne Eme (Q. Latifah) i ujaka Henryja (D. A. Grier) s poslom dobro plaćene rock zvijezde.

Kratkotrajan susret s lovcima na talente slavnih Muppeta ne pomaže joj u nakani da se dočepa Hollywooda, ali ju zato strašni uragan barem nakratko odnosi u čudnu zemlju snova.

Ondje susreće žapca Kermita (S. Whitmire), Velikoga Gonza i Lava, koji su također zaključili da moraju ozbiljno poraditi na sebi te steći mozak, srce i hrabrost, koji im nedostaju. Čarobnjak iz Oza bi mogao biti dobra adresa za rješavanje njihovih problema, a do njega vodi uzbudljivi put od žutih opeka.

 


Komentari (0)

Foto