Ogoljeni (2004)

STRIP SEARCH (Originalni naziv)

drama

Američki agenti tajni službi u lovu su na teroriste odgovorne za napada u New Yorku

 
Režija: Sidney Lumet
Scenarij: Tom Fontana
Uloge: Maggie Gyllenhaal, Ken Leung, Bruno Lastra, Glenn Close, Austin Pendleton...

Filmografija

Glasoviti veteran Sidney Lumet (12 gnjevnih ljudi, Zmijska koža, Pasje popodne, Serpico), oslonjen na scenarij uglednog televizijskog autora Toma Fontane (Oz, Odjel za umorstva: Život na ulici), izazvao je velike kontroverze ovim filmom, nastalim u produkcijskoj kući prestižnog redatelja Barryja Levinsona (Restoran, Kišni čovjek, Bugsy, Sfera) i uz podršku najcjenjenije američke TV kuće HBO. Film uspostavlja paralelizam između istražiteljskih metoda kineske i američke tajne službe, jasno sugerirajući da usprkos silnim razlikama u državnom ustrojstvu nema nikakvih razlika u policijsko-istražite

Vrijeme nakon terorističkih napada al-Quiade na New York i Washington. Mladu Amerikanku Lindu Sykes u Kini je uhitila policija i odvela na ispitivanje. Istodobno u Americi agenti tajne službe uhite Arapa Sharifa bin Saida i odvode na ispitivanje iskusnoj istražiteljici Karen Moore.

Linda je oko godinu dana u Kini i tamo ima djevojku koja ju je, čini se napustila, a Sharif je oko godinu dana u Americi i također ima djevojku. Njihovi istražitelji žele saznati jesu li upleteni u terorističke radnje.

 


Komentari (0)

Foto