Paris (2003)

PARIS (Originalni naziv)

drama

Jason nakon ranjavanja svog partnera mora pronaći njegovu djevojku i predati joj paket

 
Režija: Ramin Niami
Scenarij: Steven Beschloss, Ramin Niami
Uloge: Chad Allen, Bai Ling, James Russo, Karen Black, James Lew, Jeni Chua, ...

Filmografija

Američki sineast iranskog porijekla i britanskog obrazovanja Ramin Niami debitirao je 1998. dramom "Somewhere in the City s Bai Ling", a sljedeći, također nezavisni i izrazito niskobudžetni projekt "Paris" snimio je pet godina kasnije. Riječ je o kriminalističkoj drami, izdanku takozvanog neonoira, u kojem se Niami, koji osim režije i scenarija potpisujuje i produkciju te montažu, posve oslonio na građenje osebujne atmosfere, kojoj je znatan doprinos dala i glazba Johna Calea, legendarnog alternativnog velško-američkog glazbenika, člana kultne newyorške rock skupine Velvet Underground.

Neiskusni policijski detektiv Jason Bartok u jednom incidentu slučajno rani svog partnera Leona Kinga. Ranjeni King ga natjera da uzme torbu punu novca i preda ju njegovoj djevojci Lindi.

Jason kreće u potragu za njom, koja ga vodi u Los Angeles, San Francisco i Las Vegas, a kad ju naposljetku pronađe, shvati da je riječ o Kineskinji Shen Li.

Shvati da ona nije Leonova djevojka, nego priležnica. Kad dobije novac, Linda odluči otkupiti svoje prijateljice i sebe od voditelja kineskog erotskog biznisa, Fuea. U međuvremenu, Jason i Linda se zaljube.

 


Komentari (0)

Foto