Priča o Jane Austin (2007)

Becoming Jane (Originalni naziv)

drama romantika biografski

Biografska priča o mladoj spisateljici Jane Austen koja opisuje ljubav u njenom životu

 
Režija: Julian Jarrold
Scenarij: Jane Austen, Kevin Hood
Uloge: Anne Hathaway, James McAvoy, Julie Walters, James Cromwell, Maggie Smith

Filmografija

Jane Austen( Anne Hathaway) zapalila je svijet svojim riječima, mudrošću i razboritosti. Ali i kroz njezin život plamtjela je ljubav i strast. Sa 20 godina zaljubila se u Toma Lefroya (James McAvoy), a njihova veza priča priču jednako realnu i romantičnu kao i njezina najznačajnija djela. Becoming Jane opisuje ljubav u mladom životu Jane Austen. To je priča o ljubavi, romantici, intrigama i dužnosti, koja obuhvaća novac, obitelj i prijateljstvo. Priča dotiče dobrotu, veličinu i ingenioznost. Zapravo to je sve ono što opisuje Jane.

Godina je 1795, a mlada Jane Austen (Anne Hathaway) je spisateljica u usponu. Ona je već tada imala viziju svijeta bez društvenih klasa koji može preći preko ponosa i predrasuda i u kome je moguće ostvariti nezamislivo - udati se iz ljubavi. Ipak, njeni roditelji se nisu slagali sa takvim stavom. Bili su prezauzeti traženjem odgovarajućeg muža za Jane kako bi joj osigurali društveni status i sve ono što on nosi - novac, utjecaj i moć. Gospodin Wisley (Laurence Fox), nećak bogate aristokratkinje Lady Gresham (Maggie Smith), činio im se kao savršen izbor.
Ali, Jane upoznaje šarmantnog i privlačnog Tomasa Lefroya (James McAvoy), zakletog protivnika aristokratije i ubrzo se između njih dvoje javlja ljubav začinjena humorom i razumijevanjem. Njegov intelekt i simpatična arogancija zainteresiraju i privuku Jane koja se brzo zaljubljuje. Međutim, njihovo otvoreno udvaranje počinje smetati okolini pa njih dvoje nailazi na velike probleme. U pokušaju kako bi se vjenčali spremni su se odreći svega : i obitelji i prijatelja i bogatstva.

Komentari (0)

Foto