Obitelj Adams 2 (1993)

The Addams Family 2 (Originalni naziv)

komedija horror fantastika

Obitelj Adams pokušava spasiti ujaka od žene koja ga želi samo zbog njegova bogatstva

 
Režija: Barry Sonnenfeld
Scenarij: Charles Addams, Paul Rudnick
Uloge: Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd, Joan Cusack, ...

Filmografija

Po drugi puta, nakon “Obitelj Addams”, cijenjeni redatelj Barry Sonnenfeld zasjeo je na redateljsku stolicu ove crne satirične komedije i još jednom smo dobili sve što smo mogli poželjeti, ali još i malo više, nešto na što nismo računali. Naime, drugi dio je urnebesniji od prvog dijela - ritam filma je brži, a šale se izmjenjuje jedna za drugom te su još brutalnije.

Gomez (Raul Julia) i Morticija (Anjelica Huston) zaljubljuju se na prvi pogled kada u dom Adamsovih stigne pridošlica - Pubert (Kaitlyn Hooper), njihov nježni, mazni, brkati dječačić. Fester (Christopher Lloyd) izgubi glavu za putenom dadiljom Debbie (Joan Cusack) Jilinsky, a Wednesday (Christina Ricci) i Pugsley (Jimmy Workman) otkriju da je ona crna udovica, ubojica koja planira uvrstiti Festera u svoju zbirku mrtvih muževa. Budućnost obitelji još je crnja kad se zla dadilja uda za Festera i pošalje djecu u ljetni kamp. Ali Wednesday će uz pomoć Stvari dovesti stvari u red.
Svi glumci iz prvog dijela ponavljaju svoje uloge u "Obitelji Addams 2” - od nenadmašnih Anjelice Huston, Raula Julija, Christophera Lloyda, Jimmyja Workmana te briljantne Christine Ricci kao Wednesday. Kao šećer na kraju, glumačkoj ekipi pridružuje se Joan Cusack kao zla dadilja koja je mislila da će lako prevariti naivnu obitelj, no nije računala da ova obitelj cijeni drugačije vrijednosti od ostalih i živi poput niti jedne druge.

Komentari (0)

Foto