Baileyjevo blago (2005)

BAILEY'S BILLIONS (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Zli nećak pokušava se domoći bogatstva koje je njegova teta ostavila svom pametnom psu

 
Režija: David Devine
Scenarij: Mary Walsh, Heather Conkie
Uloge: Dean Cain, Laurie Holden, Jennifer Tilly, Tim Curry, Jon Lovitz, ...

Filmografija

Ovu simpatičnu komediju u kojoj je glavni lik lijepi retriver može gledati cijela obitelj, a najviše će zabaviti istinske ljubitelje životinja. Film je izvrsno režiran, što nije nimalo lako kad u filmu "glume" životinje. Dovoljno je reći da Baileyja igraju čak tri dresirana psa.

Bailey nije običan pas. Mudar i pametan zna lajati tako da ga njegov prijatelj, pseći biheviorist Ted (D. Cain), savršeno dobro razumije i prevodi sve što Bailey kaže. Bailey je bio ljubimac i najbolji prijatelj bogate gospođe Constance Pennington. Kad je umrla, svoje bogatstvo, a radi se o milijunima dolara, ostavila je vjernom Baileyju. To je zadalo težak udarac njezinom pokvarenom nećaku Casparu Penningtonu (T. Curry) i njegovoj gramzljivoj ženi Dolores (J. Tilly), koji su se već zamišljali u moru tetinih dolara. Bailey sjedi na sjednicama upravnog odbora, a Ted prevodi što Bailey misli o pojedinim poslovnim pothvatima. Bailey će ozbiljno shvatiti upozorenje knjigovođe kako novac nestaje s računa poduzeća, te kako to ima veze s Dolores i Casparom...

Redatelj je David Devine, ugledni kanadski autor i producent, poznat po uspjelim filmovima za djecu, među kojima je najnagrađivaniji film "Beethoven Lives Upstairs", za koji je 1993. nagrađen i Emmyjem. Devine je također radio TV seriju za djecu o slavnim znanstvenicima (Einstein, Galileo, Edison), zatim filmove o slikarima (Degas, Cassat), te o skladateljima (Händel, Rossini) i za te projekte osvojio veći broj nagrada Gemini, Silver Spire, Golden Sheaf i druge.


Komentari (0)

Foto