Operacija s kikirikijevim maslacem (1985)

THE PEANUT BUTTER SOLUTION (Originalni naziv)

komedija obiteljski fantastika

Dječak kojemu od stresa optadne sva kosa postane predmetom izrugivanja

 
Režija: Michael Rubbo
Scenarij: Vojtech Jasny, Andrée Pelletier
Uloge: Matthew Mackay, Siluk Saysanasy, Alison Podbrey, Michael Hogan, ...

Filmografija

"The Peanut Butter Solution" zrelo je ostvarenje u žanru filma zu djecu, koje imponira nizom razrađenih likova i osebujnom atmosferom, a zasluge za to ne idu samo australskom redatelju Michaleu Rubbou, koji je karijeru započeo kao dokumentarist da bi se kasnije prebacio na igrani film."The Peanut Butter Solution" bio je nominiran za dva Genieja (kanadska varijanta Oscara), u kategorijama najbolje glazbe i originalne pjesme.

Michael je 11-godišnji dječak koji je sa svojom mlađom sestrom Suzy ostao na brizi njihovom ocu, ne baš uspješnom slikaru Billyju, dok im je majka otputovala u Australiju, gdje joj je umro otac. Michaelu zbog stresa otpadne sva kosa, zbog čega mu se ostala djeca, osim najboljeg prijatelja Conrada zvanog Connie, rugaju.

Michael ne zna da iza toga zapravo stoje duhovi, sve dok slučajno ne nabasa na dvoje prema njemu prijateljski nastrojena duha, koji mu daju mast od kikiriki-maslaca, od kojeg bi mu opet trebala izrasti kosa. I doista, to se dogodi, no kosa sad raste nevjerojatnom brzinom i Michael opet postaje predmet izrugivanja, jer je sav zarastao u kosu.

 


Komentari (0)

Foto