ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Dugi oproštaj (1996)

THE LONG KISS GOODNIGHT (Originalni naziv)

akcija triler

Kad se nađe u opasnosti, žena sa amnezijom uz pomoć detektiva otkriva svoj pravi identitet

 
Režija: Renny Harlin
Scenarij: Shane Black
Uloge: Geena Davis, Samuel L. Jackson, Yvonne Zima, Craig Bierko, Tom Amandes, ...

Filmografija

Ovaj izvrsni akcijski triler redatelja Rennyja Harlina jedan je od najboljih naslova ostvarenih u tom žanru devedesetih godina, tempom i intrigama nabijena priča. Harlin je, može se reći, imao relativno lak posao, s obzirom na sjajan scenarij Shane Blacka ("Smrtonosno oružje", "Kiss Kiss Bang Bang"), ali to nimalo ne umanjuje zasluge iskusnog redatelja.

Prije osam godina izgubila je pamćenje, a sada joj iskusni detektiv pomaže da se sjeti svoje prošlosti. Zaboravljeno najčešće ne znači i zauvijek izbrisano, jasno nam potvrđuje ovaj fenomenalni akcijski triler s Geenom Davis i Samuelom L. Jacksonom u glavnim ulogama.

Samantha Caine (Geena Davis) idealna je mama svojoj osmogodišnjoj kćeri Caitlin (Yvonne Zima) i učiteljica u mjesnoj školi, obožavana od svih stanovnika malog i mirnog predgrađa. Nakon slučajnog udarca u glavu, Samantha se počinje prisjećati nejasnih i nerazumljivih djelića svoga prijašnjeg života vrhunske tajne agentice. Bivši kolege su joj na tragu i žele je se riješiti zbog nesuglasica iz prošlosti. Samantha zatraži pomoć od detektiva Mitcha (Samuel L. Jackson), ali kako se i sama pomalo vraća u svoj prošli život, postaje sve opasnija i snalažljivija pa su ona i Mitch neočekivano tvrd orah ubojicama.

Uz slavne Geenu Davis i Samuela L. Jacksona, vodećih glumaca svoje generacije, posebno treba istaknuti Craiga Bierka koji ulozi zlikovca Timothyja daje rijetku slojevitost, što itekako doprinosi uvjerljivosti ovog filma koji nipošto ne smijete propustiti.


Komentari (7)

Foto