Bitka za svemir (1999)

WING COMMANDER (Originalni naziv)

akcija sf

Mladi borbeni pilot mora spriječiti zlonamjerne okupatore koji žele uništiti svemir

 
Režija: Chris Roberts
Scenarij: Chris Roberts
Uloge: Freddie Prinze Jr., Saffron Burrows, Matthew Lillard, Tchéky Karyo, ...

Filmografija

Na samom rubu svemira, doći će do bitke o kojoj ovisi sudbina cijeloga poznatog i nepoznatog nam svijeta! Pogledajte prvoklasan i uzbudljiv fim znanstvene fantastike temeljen na popularnoj videoigri!

Sredinom 27. stoljeća, Zemaljska konfederacija nalazi se u krvavom ratu sa zloglasnim carstvom Kilrathi, ratu koji se odvija daleko u svemirskim prostranstvima. Nakon uništenja jedne zemaljske baze, Kilrathi su se dočepali letjelice koja sadrži, njima do tada neznane, koordinate za put prema samoj Zemlji, kao i sposobnost da jednostavno zaobiđe postavljene straže. Zadatak sprečavanja zlonamjernih okupatora dobiva Blair (Freddie Prinze Jr.)...

Namijenjen prvenstveno mlađim generacijama obožavatelja hiperdizajniranog i vrtoglavog svijeta videoigara, "Bitka za svemir" ujedno je i film kojeg će i starije generacije ljubitelja znanstvene fantastike gledati s uživanjem jer je riječ o odličnom naslovu koji kombinira ono najbolje iz povijesti i budućnosti žanra.

Uloga nadarenoga Blaira pripala je jednoj od vodećih tinejdžerskih zvijezda Hollywooda, Freddieju Prinzeu Jr.-u, koji pokazuje da mu i letačko odijelo i moderna letjelica stoje jednako dobro kao likovi zgodnih srednjoškolaca.


Komentari (1)

Foto