Bones (2001)

BONES (Originalni naziv)

horror kriminalistički

Neumrli duh se nakon 22 godine vraća iz svijeta mrtvih kako bi se osvetio svojim ubojicama

 
Režija: Ernest R. Dickerson
Scenarij: Tim Metcalfe, Adam Simon
Uloge: Snoop Dogg, Pam Grier, Michael T. Weiss, Clifton Powell, Ricky Harris, ...

Filmografija

Korumpiranim policajcima nije odgovarao njegov ugled pa su ga se riješili ubojstvom. Nakon skoro četvrt stoljeća, "Bones" će se vratiti kako bi izravnao račune, a pred njegovim bijesom nitko neće moći mirno spavati...

Prije 22 godine Jimmy Bones (Snoop Dogg) bio je iznimno cijenjen i voljen kao zaštitnik svoje četvrti, prije nego što ga je podmuklo ubio korumpirani policajac. Bonesova četvrt sada je opasan geto koji obiluje drogom, kriminalom i nasiljem. Zanemarujući upozorenja vidovnjaka, četiri mlada poduzetnika renoviraju Bonesovu staru kuću kako bi otvorili moderan noćni klub, čime, ne znajući, bude Jimmyjev izmučeni duh, koji se vraća kako bi se osvetio svojem ubojici i njegovim pomoćnicima. Sa svakom novom žrtvom strah se gomila, a Bonesova osvetnička misija izmiče kontroli pa će se u opasnosti naći i njegova bivša djevojka Pearl (Pam Grier).

Akcijski horor s elementima trilera, "Bones", redatelja Ernesta R. Dickersona, uzbudljiva je i mjestimično jezovita priča o neumrlom duhu koji će se nakon 22 godine vratiti iz svijeta mrtvih po svoju osvetu. Nakon što su još od 1993. godine surađivali na njegovim videospotovima, ovo je prvi film koji su zajedno snimili slavni reper Snoop Dogg i Pam Grier, legendarna Jackie Brown iz istoimenoga Tarantinovog filma. Snoopova karizma uvelike je pripomogla oblikovanju lika mitskog Bonesa, oko kojeg je Dickerson izgradio odličan moderni horor aktualne poruke o nužnosti međusobnog potpomaganja članova određene zajednice.


Komentari (0)

Foto