Stigmata (1999)

STIGMATA (Originalni naziv)

triler drama fantastika

Svećenik Andrew istražuje slučaj frizerke kod koje su se po tjelu pojavile stigme

 
Režija: Rupert Wainwright
Scenarij: Tom Lazarus
Uloge: Patricia Arquette, Gabriel Byrne, Jonathan Pryce, Nia Long, Thomas Kopache...

Filmografija

Za razliku od uobičajenih holivudskih filmova na sličnu temu, gledateljstvu se u "Stigmati" nudi alternativni, takozvani new age pristup kršćanstvu. Na temelju promidžbenog spota, katolička organizacija u Sjedinjenim Državama osudila je film kao uvredu Katoličke crkve. Glazbu filma krasi 18 pjesama poznatih glazbenika poput Björk, Davida Bowieja, Massive Attack, Natalie Imbruglie te mnogih drugih.

Glasnik mora biti ušutkan, inače će poljuljati temelje vjere.Svećenik i znanstvenik Andrew Kiernan (Gabriel Byrne) dobio je od Vatikana zadatak da ispita curi li zaista ljudska krv iz kipa Madone. Međutim, prije nego što podnese izvještaj svojim pretpostavljenima, Kiernan mora istražiti slučaj Frankie Paige (Patricia Arquette), frizerke kojoj su se, nakon što je od majke dobila staru brojanicu, po tijelu pojavile stigme.

Prijatelji misle da je poludjela, baš kao i doktori koji vjeruju da si je sama naudila. Kiernan nastavlja istraživati zastrašujuće incidente krvarenja i ranjavanja, a njegova štićenica počinje prema njemu osjećati snažnu povezanost.No Vatikan je, na čelu s beskrupuloznim kardinalom Danielom Housemanom (Jonathan Pryce), sve nezadovoljniji svećenikovom istragom


Komentari (10)

Foto