Pakao (1999)

Inferno / Desert Heat (Originalni naziv)

akcija

Mislili su da su ga se riješili. Nisu ni znali da ih pravi pakao tek čeka...

 
Režija: John G. Avildsen
Scenarij: Tom O'Rourke
Uloge: Jean-Claude Van Damme, Pat Morita, Danny Trejo, Gabrielle Fitzpatrick, ...

Filmografija

Ovo je netipičan akcijski film s dozom humora, u kojem je glavna uloga pripala legendi borilačkog filma Jean-Claudeu Van Dammeu, dok su se u ostalim ulogama našle legende poput Pata Morite („Karate Kid“), Dannyja Treje („Od sumraka do zore“, „Heat“, „Machete“, „Grindhouse) te slatke Jamie Pressly („My name is Earl“, „I love you, man“).

Eddie Lomax (Jean-Claude Van Damme) je skitnica kojeg je sreća napustila nakon tragične smrti bliskog prijatelja Johnnyja (Danny Trejo). Eddie se uputi u pustinju u kojoj je nekada živio Johnny, a tamo ga dočeka lokalna banda, pretuče ga i ukrade mu motor. No Lomax nije osoba koja bi dopustila da takvo batinanje prođe nekažnjeno te krene u osvetu. Uz pomoć prijatelja Jubala Earlyja (Pat Morita), Lomax ne prašta nasilnicima, a užarena pustinja postaje pravi pakao na zemlji.

Filmski podložak“ Yojimbo” kultnog Akire Kurosawe inspirirao je redatelja „Rockyja” i „Karate Kida“, Johna G. Avildsena, da snimi američku inačicu istog te se mora priznati da je učinio vrlo dobar posao. Film će vam pružiti upravo ono što ste očekivali, ali i više o toga.


Komentari (0)

Foto