Prijatelj (2004)

Le Convoyeur (Originalni naziv)

akcija triler drama

Zaštitar sa svojim kolegama sa posla istražuje sve učestalije napade na blindirana vozila

 
Režija: Nicolas Boukhrief
Scenarij: Nicolas Boukhrief
Uloge: Albert Dupontel, Jean Dujardin, François Berléand, Claude Perron, ...

Filmografija

Osim scenarija te nadahnute režije koja pažljivo generira napetost otkrivajući sloj po sloj priče, visoku ocjenu zaslužuje i glumačka ekipa na čelu s A. Dupontelom (Bernie, La Maladie de Sachs). U ostalim su ulogama J. Dujardin, F. Berléand i A. Atika. Dobro pogođenog ritma osobito u furioznoj završnici te rijetko uspjelog spoja melankolije i uznemirujućeg nasilja, akcijski triler "Pratilac" rad je darovitog redatelja na kojega treba ozbiljno računati.

Alexandre Demarre (A. Dupontel) zapošljava se u tvrtki Vigilante koja se bavi prijevozom novca u blindiranim kamionima. Tvrtku već neko vrijeme muče brutalni napadi pljačkaša na njezine djelatnike i milijunski gubici.

I dok policija tapka u mjestu, Alexandre progonjen bolnom prošlošću počne voditi vlastitu istragu sprijateljivši se s kolegama Jacquesom (J. Dujardin), Bernardom (F. Berléand) i Nicole (C. Perron).

Krijući pravi razlog svog dolaska u poduzeće, Alexandre shvati da ni ostali čuvari ne uživaju u idiličnim privatnim životima. Posumnjavši da pljačkaši imaju doušnika unutar tvrtke koji im otkriva rute kamiona, Alexandre se iznenadi kada otkrije njegov identitet.

 


Komentari (0)

Foto