ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Pikantne Hollywoodske priče (2008)

What Just Happened (Originalni naziv)

komedija drama

Filmski producent pokušava spasiti karijeru i održati obitelj na okupu

 
Režija: Barry Levinson
Scenarij: Art Linson
Uloge: Robert De Niro, Bruce Willis, Stanley Tucci, John Turturro, Kristen Stewart

Filmografija

Pikantne holivudske priče s prve linije. Govori o filmskom poslu iznutra, o ljutnjama, zadovoljstvu, cinizmu, te općem nepovjerenju I strahu od slijedeće krize. S De Nirom glume slavni glumici kao što su: Catherine Keener, Bruce Willis, Sean Penn, Robyn Wright Penn, Stanley Tucci, Kristin Stewart i Michael Wincott.

Poput furioznog mlina koji melje sve na što naiđe, teče tjedan dana u životu producenta Bena (R. De Niro), koji se bori s uvrnutim redateljem Brunellom (M. Wincott) da pristane na izmjene u filmu, jer ako ne pristane, film neće biti prikazan u Cannesu i na njemu će svi izgubiti milijune dolara, što hladna šefica studija Lou Tarnow (C. Keener) neće dopustiti. Bori se i sa zvijezdom svog novog filma, Bruceom Willisom, koji se udebljao i ne želi obrijati bradu, iako izgleda kao Grizzly Adams a ne kao Bruce, miljenik publike. Benova kći iz prvog braka ima uplakane oči, a ne želi reći što joj je, a Benova zadnja žena - žive razdvojeno, iako se još vole - vara ga s piscem kojega Ben prepozna po čarapi zaboravljenoj pod krevetom. Iznad svega toga je smrtni strah od neuspjeha...

Holivudski producent Art Linson (1942) ima reputaciju filmaša koji zna izabrati dobre priče i scenarije, privući najdarovitije autore i glumce i producirati filmove koji dobivaju pohvale filmskih krugova, odlične kritike i popularni su kod publike (Nedodorljivi, Vrućina, Autopraonica, Klub boraca, Na rubu, Pljačka, Žrtve rata, Život ovog dječaka). Godine 1995. Linson je objavio svoju prvu knjigu, A Pound of Flesh: Perilous Tales of How to Produce Movies in Hollywood, a sedam godina kasnije i drugu, rječitog naslova What Just Happened? Bitter Hollywood Tales From the Front Line (Što se to upravo dogodilo? Gorke holivudske priče s prve linije fronte). Prema toj je autobiografsko-memoarskoj knjizi snimljen film What Just Happened, u kojemu su, po Linsonovom običaju, okupljene najveće holivudske zvijezde, među kojima su Sean Penn i Bruce Willis koji glume sami sebe.


Komentari (5)

Foto