Preživjeli (1993)

Alive (Originalni naziv)

drama avantura

Istinita priča o borbi za preživljavanje ragbijaške ekipe čiji se avion srušio u Andama

 
Režija: Frank Marshall
Scenarij: John Patrick Shanley, Piers Paul Read
Uloge: Ethan Hawke, Vincent Spano, Josh Hamilton, Bruce Ramsay, John Newton

Filmografija

Bili su samo obični mladi ljudi dovedeni na sam rub svojih mogućnosti. Što biste vi učinili da ostanete zarobljeni usred nepristupačnih planinskih vrhova, bez imalo nade u sutra?

Po povratku s natjecanja avion urugvajske ragbijaške ekipe pokvari se visoko nad Andama i sruši na nepristupačno područje. Unatoč hladnoći koja lomi kosti i malim izgledima da će ih spasioci uopće primijetiti, mladi se preživjeli ragbijaši svom snagom bore za život, prisiljeni na odluke za koje nikad nisu ni slutili da bi im jednog dana mogle odlučivati o životu. Jedino što momci imaju njihova je volja za životom i borilački duh, ali hoće li to biti dovoljno?
Snimljen prema istinitom događaju i knjizi Piersa Paula Reada u kojoj je opisan, "Živi" redatelja Franka Marshalla na neposredan način, bez imalo uljepšavanja, pokazuje kako život i sve ono što imamo nikad ne smijemo uzimati zdravo za gotovo jer je igra sudbine sposobna sve nam odnijeti bez pitanja. Priča filma počiva na zajedništvu ekipe koja samo snažnim naporima može osigurati preživljavanje svakog člana.
Film je pun dojmljivih likova, od kojih svaki doprinosi slaganju ove mračne, katastrofične slagalice. Među glumcima se posebno ističe Ethan Hawke, koji je i na samim počecima svoje karijere pokazivao kako je u stanju glumiti najrazličitije likove, jednakom uvjerljivošću.

Komentari (6)

Foto