Svjedok (1981)

EYEWITNESS (Originalni naziv)

triler

Vratar se pretvara da o ubojstvu zna više nego je istina kako bi se zbližio sa novinarkom

 
Režija: Peter Yates
Scenarij: Steve Tesich
Uloge: William Hurt, Sigourney Weaver, Christopher Plummer, James Woods, ...

Filmografija

Ponajbolji glumci Hollywooda čine glumačku ekipu ovog odličnog trilera - Sigurney Weaver se proslavila u sva četiri nastavka "Aliena", ali i filmovima poput "Annie Hall", "Godina opasnog življenja" i "Istjerivači duhova". 1988. postala je prva glumica u povijesti koja je osvojila dva Zlatna globusa u istoj godini. William Hurt jedan je od najboljih karakternih glumaca filmske industrije, a od mnoštva njegovih nezaboravnih filmova spomenimo "Poljubac žene pauka", "Dim", "Izmijenjena stanja" i "Syriana".

Kada vratar velike poslovne zgrade na Manhattanu otkrije mrtvo tijelo, pretvara da o ubojstvu zna više nego što je zapravo istina samo kako bi se približio lijepoj televizijskoj reporterki koja se bavi slučajem.
Daryll Deever (William Hurt), veteran Vijetnamskog rata, radi kao vratar u velikoj poslovnoj zgradi na Manhattanu. Jedne večeri otkrije mrtvo tijelo čovjeka koji se obogatio sumnjivim poslovima u Saigonu, a poslije i švercom između Sjedinjenih Država i Sovjetskog Saveza. Daryll se pretvara da o ubojstvu zna više nego što je zapravo istina samo kako bi se približio lijepoj televizijskoj reporterki Tony Sokolow (Sigourney Weaver). Govori joj da ima informaciju o ubojici te koristi situaciju kako bi upoznao ženu svojih snova. No ubojica prati razvoj situcije i prati reporteku i Darylla.

Komentari (0)

Foto