Balto (1995)

Balto (Originalni naziv)

animirani obiteljski avantura

Balto će sa svojim prijateljima za vrijeme oluje spasiti djecu malenoga gradića Nomea

 
Režija: Simon Wells
Scenarij: David Cohen, David Steven Cohen
Uloge: Kevin Bacon, Bob Hoskins, Bridget Fonda, Jim Cummings, Phil Collins, ...

Filmografija

Balto je mješanac koji ne zna kojoj rasi pripada.Obije rase ga ne žele prihvatiti kao mješanca tako da pronalazi dom sa gusanom i medvjedićima.Svu svoju dobrotu i veliko srce Balto je iskazao za vrijeme epidemije u malenom gradiću kada je zbog oluje bilo nemoguće dobaviti ljekove.Balto i njegovi hrabri prijatelji probijali su se kroz oluju kako bi dobavii potrebne ljekove.

Dijelom haski, dijelom vuk, Balto ne zna kojoj rasi pripada.Neprihvaćen od obiju strana Balto pronalazi traženu toplinu u jedinim pravim prijateljem Borisu, snježnom gusanu iz daleke Rusije, polarnim medvjedićima Muku i Luku, te predivnoj ženki haskija Jenni.

Iako vidljivo različit svi prijatelji u njemu prepoznaju plemenito srce.Kada jednoga dana opasna epidemija difterije pogodi djecu malenoga gradića Nomea, na Aljasci, Balto će pokazati svoju dobrotu. Zbog strašne snježne mećave zatvoreni su svi prilazi u gradu pa je i tako zadnja mogućnost nabave lijekova nemoguća.

Jedini spas je čopor hrabrih pasa, koji će kroz arktičku oluju otići po lijek. Ali u zaleđenoj divljini životinje zalutaju. Sada jedino Balto može izbaviti pse iz njihove nevolje i tako spasiti djecu od sigurne smrti.


Komentari (0)

Foto