Djeca s otoka s blagom 3: Tajna otoka s blagom (2004)

TREASURE ISLAND KIDS 3: THE MYSTERY OF TREASURE ISLAND (Originalni naziv)

obiteljski avantura

Skupina prijatelja u ljetnom kampu na otoku otkriva tajnu povezanu s izvanzemaljskim bićem

 
Režija: Michael Hurst
Scenarij: Gavin Scott
Uloge: Nicko Vella, Sasha Tilley, Frank Brown, Adele Pascoe, Robyn Maclean, ...

Filmografija

Baš kao i u slučaju E.T.-ja, i u ovom filmu mladi izvanzemaljčevi prijatelji pokušavaju spasiti svog štićenika od vlasti i znanstvenika. Završni se dio trilogije još više odmaknuo od romana Otok s blagom škotskog književnika Roberta Louisa Stevensona prema čijim je motivima snimljen izvorni film, ali to nije nimalo utjecalo na popularnost filma među publikom. I treći je dio režirao Michael Hurst (Jubilee, serija Xena - princeza ratnica), i to prema Scottovu scenariju.

Engleska, 1780. Vremešni pomorac Jim Hawkins dovršava svom malom sumještaninu priču o čudesnom Otoku s blagom na kojem je svojedobno pronađen kip zbog kojega su mornari netragom nestajali..Sadašnje vrijeme.

Idiličnu atmosferu u ljetnom kampu za djecu i mlade na egzotičnom otoku koji vode Conrad (J. Callen) i njegova nećakinja Ellie (B. Allen) prekine nestanak dječaka Ashoka (R. Oberoi). I dok Charlie (N. Vella), Miranda (S. Tilley), Terry (F. Brown) i ostali stanovnici kampa grozničavo tragaju za Ashokom, čini se da je njegov nestanak povezan s kipom starim pet tisuća godina koji su djeca pronašla usred šume.

Jedva izbjegavši prijateljevu sudbinu, Charlie i društvo odluče istražiti o čemu je riječ ne sluteći da je nova tajna na otoku povezana s izvanzemaljskim bićem Obijem (glas: Joel Tobeck).

Začinjen znanstveno-fantastičnom potkom, treći je nastavak među obožavateljima dobio vrlo visoke ocjene, a i ovaj je put u glavnoj ulozi N. Vella (serije Hercules i Xena - princeza ratnica) kao odvažni vođa djece i mladih u kampu Charlie. Lik glavne negativke dr. Phillman dobila je K. Kennard (As Dreams Are Made On, serija Street Legal), dok je simpatični izvanzemaljac Obi progovorio glasom glumca Joela Tobecka (Topless Women Talk About Their Lives, serija Interrogation).


Komentari (0)

Foto