Desperation (2006)

STEPHEN KING'S DESPERATION (Originalni naziv)

horror drama fantastika

Malenim gradićem Desperation upravlja lokalni šerif Collie koji je opsjednut silama zla

 
Režija: Mick Garris
Scenarij: Stephen King
Uloge: Shane Haboucha, Tom Skerritt, Steven Weber, Annabeth Gish, Charles Durning...

Filmografija

"Desperation" je još jedan u nizu filmova prema djelu slavnog Stephena Kinga, najvećeg majstora žanra horora u suvremenoj književnosti. Film je u televizijskoj produkciji režirao omiljeni Kingov suradnik Mick Garris, kojem je to već šesta adaptacija nekog od piščevih predložaka, nakon filmova "Sleepwalkers" i "Riding the Bullets" te mini-serija The Stand i The Shining. U glumačkoj ekipi najpoznatija su imena T. Skerritta, R. Perlmana i veterana C. Durnin."Desperation" je bio nominiran za Emmy u kategorijama najbolje scenografije i montaže zvuka.

Collie Entrangian je šerif pustog gradića Desperationa u čiji zatvor privodi putnike namjernike, a neke od njih i ubije. Među zatočenicima su bračni par Jackson, pisac John Edward Marinville i obitelj Carver.

Dječak David Carver snažno je religijski nadahnut i prvi će shvatiti da je šerif opsjednut zlim silama, koje podrijetlo vuku od robovski tretiranih kineskih rudara što su poginuli prije 150 godina. Zatvorenici uspiju pobjeći i pod Davidovim vodstvom kreću u obračun sa zlom.

 


Komentari (0)

Foto