Djeca sa otoka s blagom: Bitka za otok (2004)

TREASURE ISLAND KIDS: THE BATTLE OF TREASURE ISLAND (Originalni naziv)

obiteljski avantura

Potomak kapetana Flinta odluči se dokopati karte i pronaći Otok sa blagom

 
Režija: Gavin Scott
Scenarij: Gavin Scott
Uloge: Randy Quaid, Nicko Vella, Sasha Tilley, Rohan Oberoi, Frank Brown, ...

Filmografija

Roman Otok s blagom škotskog književnika Roberta Louisa Stevensona, prvi put objavljen 1883., nije postao samo klasik pustolovnog žanra nego i trajno nadahnuće ostalim umjetnicima. Priča je doživjela mnoštvo kazališnih i filmskih adaptacija, baš kao i niz slobodnih interpretacija. Među njima je i ovaj novozelandski film za djecu i mlade. Autor je filma Gavin Scott kojemu je to redateljski prvijenac.

Engleska, 1780. Vremešni pomorac Jim Hawkins otkriva svom malom sumještaninu da jedino on zna gdje se krije legendarni Otok s blagom.Sadašnje vrijeme. Potomak kapetana Flinta (R. Quaid) odluči pronaći Otok s blagom, a prvi mu je korak ukrasti zemljovid koji pokazuje gdje je otok smješten.

Na tom se otoku nalazi ljetni kamp za djecu i mlade koji vode djevojka Ellie (B. Allen) i njezin stric Conrad (J. Callen). U kamp upravo stiže tinejdžer Charlie (N. Vella) te njegovi vršnjaci Miranda (S. Tilley), Ashoka (R. Oberoi) i Terry (F. Brown).

I dok Charlie pokušava prikratiti vrijeme u ne osobito atraktivnom kampu u koji je stigao jer su ga na to natjerali roditelji, kapetan Flint je na korak do ostvarenja svog dugogodišnjeg sna. Ali na putu do blaga naići će upravo na Charlieja i prijatelje.

Režiser G. Scott je prije ovog filma  postao poznat zahvaljujući suradnji s Georgeom Lucasom i Stevenom Spielbergom, odnosno scenarijima za raskošno produciranu seriju "Pustolovine mladog Indiane Jonesa" i film "Mali vojnici", dok je ovdje pošao od premise klasičnog romana premjestivši zaplet u suvremeno doba. Dopadljivo kombiniranje dobro poznatih motiva i likova s kojima se mogu poistovijetiti suvremeni tinejdžeri i djeca urodilo je vrlo zabavnim filmom koji zadivljuje razinom produkcije i nastupima mlade glumačke ekipe. Nju predvodi N. Vella (serije Hercules i Xena - princeza ratnica), a u filmu glumi i B. Allen koju domaći TV gledatelji pamte po nastupu u seriji Pleme. Ipak, najpoznatije je ime ispred kamera Amerikanac R. Quaid (Posljednji zadatak), osvajač Zlatnog globusa za film "LBJ: The Early Years".


Komentari (0)

Foto