Breakfast of Champions (1999)

BREAKFAST OF CHAMPIONS (Originalni naziv)

komedija

Bogati trgovac automobilima koji uz svo bogatstvo koje ima razmišlja o samoubojstvu

 
Režija: Alan Rudolph
Scenarij: Alan Rudolph
Uloge: Bruce Willis, Albert Finney, Nick Nolte, Barbara Hershey, Glenne Headley, ...

Filmografija

Ugledni američki sineast Alan Rudolph (Modernisti, Ljubav u bijegu, Ubojite namjere), i danas najpoznatiji kao višegodišnji proteže slavnog Roberta Altmana, potkraj devedesetih adaptirao je poznati roman američkog suvremenog književnog klasika Kurta Vonneguta Doručak prvaka, objavljen 1973. godine. Rudolph je adaptaciji pristupio s primjerenom ambicioznošću, o kojoj ponajviše svjedoči izbor atraktivne glumačke ekipe.U glavnoj je ulozi Bruce Willis a u epizodnima tako ugledna imena kao što su Albert Finney,Nick Nolte i Barbara Hershey.

Dwayne Hoover bogati je trgovac automobilima, vlasnik najznačajnije tvrtke u Midland Cityju, gradiću američkog srednjeg zapada. No iako silno uspješan i popularan, Hoover se nalazi u teškoj krizi i razmišlja o samoubojstvu.

Previše je opterećen ispoliranim imidžem koji je sam stvorio i koji pred njega postavlja prevelika očekivanja poslovnih partnera, zaposlenika, mušterija, cijele zajednice.Uz to je rascijepljen između supruge Celije i ljubavnice Francine, a ni glavni suradnik Harry La Sabre, izvan radnog vremena transvestit, nije mu od neke pomoći. Istodobno, put Midlanda kreće pomaknuti pisac Kilgore Trout.

 


Komentari (0)

Foto