Čarobni vrtuljak (2005)

THE MAGIC ROUNDABOUT (Originalni naziv)

akcija komedija animirani

Dobrodušni psić Dugi kreće u misiju spašavanja Zemlje i djevojčice Flore od zlog Zibada

 
Režija: Dave Borthwick, Jean Duval, Frank Passingham
Scenarij: Paul Bassett, Raolf Sanoussi, Stephane Sanoussi
Uloge: Tom Baker, Jim Broadbent, Lee Evans, Joanna Lumley, Ian McKellen, ...

Filmografija

Temeljena na popularnom francuskom serijalu kratkih animiranih TV filmova Čarobni vrtuljak iz 60-ih godina, serijalu autora Sergea Danota koji je najveću popularnost doživio u Velikoj Britaniji, a svojedobno je i kod nas bio rado gledan, istoimena animirana fantastična pustolovna komedija redatelja Davea Borthwicka, Jeana Duvala (suradnika na hit-crtićima Pačje priče i Marsupilami) i Franka Passinghama (direktora fotografije na hitovima Pobuna u kokošinjcu i Pusti vodu da miševi odu), dinamična je, uzbudljiva i atraktivno računalno animirana filmska inačica nekadašnje serije.

Dobrodušni psić Dugi (glas Jerka Marčića) zaigrani je mješanac koji obožava slatkiše, čime često zadaje probleme svojoj gazdarici, djevojčici Flori, i najboljim prijateljima okupljenima oko čarobnog vrtuljka, hirovitom zecu Dinu (Ozren Grabarić), raspjevanoj kravici Ermintrudi (Đurđa Ivezić) i povučenom pužu Bruni (Dražen Bratulić). Nakon što jednog dana Dugi zbog svoje ljubavi prema slatkišima izazove eksploziju slastičarevih kola, čarobni vrtuljak se iznenada zaledi, zarobivši pod ledom Floru i njezine prijatelje.

A onda se pred njima pojavi opaki Zibad (Žarko Savić), lutak na opruzi koji im kaže da je zaleđivanje vrtuljka tek prvi dio njegova plana da ledom okuje cijeli svijet. Da bi to ostvario, mora se što prije domoći tri dijamanta čijim bi postavljanjem u sofisticirani uređaj na cijelom svijetu izazvao ledenu oluju. Jedini koji zlog Zibada u tome može spriječiti je odvažni Zebedin (Pero Juričić), također lutak na opruzi koji se dijamanata mora domoći prije svog protivnika.

Kad Zebedin družinu oko čarobnog vrtuljka obavijesti o svojoj akciji, oni mu se smjesta odluče pridružiti i sudjelovati u spašavanju Zemlje i djevojčice Flore. No to neće biti nimalo jednostavno, jer će Zibad kao svog pomoćnika angažirati i drvenog vojnika, zbunjenog narednika Ratka (Franjo Dijak).

 


Komentari (0)

Foto