Zovite me Djed Mraz (2001)

Call me Claus (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Direktorica televizije nemalo se iznenadi kad otkrije da mora naslijediti Djeda Mraza

 
Režija: Peter Werner
Scenarij: Sara Bernstein, Paul Mooney
Uloge: Whoopi Goldberg, Nigel Hawthorne, Victor Garber, ...

Filmografija

"Zovite me Djed Mraz" je pravi božićni film, kako za djecu, tako i za odrasle, koji će u vaša srca i domove zasigurno udahnuti toplinu, vedrinu i raskoš Božića!..

Za Lucy Cullins (Whoopi Goldberg) Božić je vrijeme bolnih uspomena: prije trideset godina dječjom vedrinom je tražila od Djeda Mraza da joj se otac vrati iz Vijetnama, ali ubrzo je saznala da je ubijen u jednoj od ratnih akcija. Bilo je to veliko razočaranje za djevojčicu punu optimizma i životne energije te je za sve okrivila okrutnog Djeda Mraza koji joj nije ostvario želju.

Danas, kada je obiteljska tragedija daleko iza nje, Lucy Cullins je uspješna  producentica TV kuće koja se bavi televizijskom prodajom. Ona zaposli Nicka kao Djeda Mraza ne sluteći da on to uistinu i jest. Međutim, kako ubrzo odlazi u mirovinu, nakon dvjesto godina predanog rada, za svoju zamjenicu bira Lucy, koja se mora vratiti u svoje djetinjstvo unatoč strahovima i predrasudama jer u protivnom neće biti Djeda Mraza, Sjeverni pol će se otopiti i poplaviti svijet. Dok je Nick pokušava uvjeriti u istinitost svoje priče, vrijeme postaje sve toplije i Lucy mora što prije donijeti zaista tešku odluku.   

Televizijsku redateljicu u ulozi Djeda Mraza i spasiteljice svijeta savršeno je upriličila Whoopi Goldberg. Postala je jedna od najpoznatijih glumica u zadnjih dvadeset godina sudjelovanjem u stotinjak filmova i televizijskih produkcija. Nakon brojnih uspješnih izvedbi i nominacije za Oscara, konačno dobiva najveće priznanje svog rada osvojivši Oscara za film "Duh". Nigel Hawthorne ("Da, premijeru", "Oluja") je, pak, briljantno odglumio Djeda Mraza! On zaista posjeduje karakteristike najuvjerljivijeg Djeda Mraza - sjaj u očima, prijateljski pogled i dražesni smiješak.


Komentari (0)

Foto