Detektiv Cosby (1994)

THE COSBY MYSTERIES (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Umirovljeni forenzičar koji se obogati na lutriji i dalje želi sudjelovati u istragama

 
Režija: Jerry London
Scenarij: David Black, William Link
Uloge: Bill Cosby, Mos Def, James Naughton, Alice Playten, Saundra Santiago

Filmografija

Mirovina uvijek znači zasluženi odmor, nagradu nakon napornog višegodišnjeg rada. Ali što ako ste posao voljeli toliko da se jednostavno niste stigli umoriti. Slavni Bill Cosby glumi upravo takvog čovjeka, nezadrživog forenzičara Guya Hanksa...

Guy Hanks (Bill Cosby) vrhunski je forenzičarski ekspert, koji se nikako ne može pomiriti s napuštanjem svoga voljenog posla. Iako je odmah po umirovljenju na lutriji osvojio toliko novca da ne mora ni o čemu više brinuti, Hanks je i dalje nezadovoljan jer jedna od stvari koje novac nikako ne može kupiti jest i uzbuđenje sudjelovanja u istrazi. U mirovini ili ne, Guy će ipak pronaći načine za pravilno i vrijedno korištenje jedinstvenog stila i prokušane stručnosti.

Temeljena na istoimenoj, iznimno kvalitetnoj ali u nas ne toliko poznatoj seriji, koja je trebala legendarnoga komičara Billa Cosbyja zadržati u svijesti javnosti i nakon njegova slavnog "Cosby Showa", kriminalistička komedija "Detektiv Cosby" zabavan je i šarmantan film, koji obje sastavnice svoje žanrovske odrednice koristi na pravi način.

Slučaj koji forenzičar istražuje složen je koliko oni u najboljim detektivskim naslovima, a rješenje je izvedeno detaljnim objašnjenjem i neočekivanim obratom, a cijelo trajanje filma ispunjeno je sjajnim gegovima i šalama iz širokoga Cosbyjevog repertoara. Uz Cosbyja ne smijemo ne spomenuti i Mos Defa, jednog od najboljih repera američke glazbene scene, koji se posljednjih godina neprestano potvrđuje kao jedan od vodećih afroameričkih glumaca Hollywooda, u naslovima kao što su "The Woodsman", "Vodič kroz galaksiju za autostopere" ili "16 blokova".


Komentari (0)

Foto