Razdvojene ubojstvom (1994)

SEPARATED BY MURDER (Originalni naziv)

triler

Film prati urotu dviju blizanki u ubojstvu i njihovo suđenje za počinjeni zločin

 
Režija: Donald Wrye
Scenarij: Jeff Andrus, Bobby Roth
Uloge: Sharon Gless, Steve Railsback, Ed Bruce, Mark W. Johnson, Jim Ostrander

Filmografija

Ovaj napeti televizijski triler redatelja Donalda Wryea školski je primjer strukturiranja kriminalističkog filma urote i suđenja, koji prati zločin dviju blizanki, nerazdvojnih sestara, koje su na kraju ipak ostale "Razdvojene ubojstvom"...

Još od malih nogu ništa nije moglo stati između njih i uvijek su bile spremne jedna za drugu napraviti baš sve. Pa čak i sudjelovati u umorstvu!

Nerazdvojne blizanke iz Alabame, Betty Gay Wilson i Peggy Joy Lowe (obje glumi Sharon Gless), uhićene su zbog sumnje da su se urotile kako bi umorile Bettynog bogatog muža. Sestre su navodno unajmile iskusnog ubojicu koji bi ga ubio, oslanjajući se na njegovu ljubav i odanost prema Peggy, međutim, nakon što počini zločin, ubojica sve prizna policiji, koja izvodi blizanke na suđenje.

Redatelj Donald Wrye Wrye se u zapletenoj radnji snalazi odlično. Ne dozvoljavajući gledatelju da se izgubi u čestim preokretima, nego ga sigurnom rukom vodi do razrješenja. Odličnu ulogu dviju fizički identičnih, a karakterom ipak ponešto različitih, sestara odigrala je iskusna televizijska glumica Sharon Gless.


Komentari (0)

Foto