Sibirski brijač (1999)

THE BARBER OF SIBERIA / Sibirskiy tsiryulnik (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Amerikanka na svom proputovanju Rusijom započne romantičnu vezu sa kadetom vojne akademije

Režija: Nikita Mihalkov
Scenarij: Rospo Pallenberg, Rustam Ibragimbekov, ...
Uloge: Julia Ormond, Richard Harris, Oleg Menšikov, Alexei Petrenko, ...

Filmografija

Ruski redatelj Nikita Mihalkov nesumnjivo je bio i ostao jedan od najutjecajnijih ljudi u matičnoj kinematografiji, ali i izvan nje. Odrastao u umjetnički svestranoj i politički moćnoj obitelji u bivšem SSSR-u (njegov otac Sergej Mihalkov autor je teksta sovjetske himne), Mihalkov je i prije promjena početkom 1990-ih ostvario zapaženu i međunarodno priznatu filmsku karijeru (Crne oči). Ipak, najveći je uspjeh postigao u 1990-ima kada je osvojio Zlatnog lava u Veneciji za film "Urga" i kao krunu svega Oscar za film "Spaljen Suncem" za koji je dobio i Veliku nagradu žirija u Cannesu.Epska priča

Opširnije

Godina 1905., Springfield, Massachusetts. Sredovječna Jane (J. Ormond) piše pismo svom sinu Andrewu (D. Evans), koji je na ljetnoj vojnoj obuci, kako bi mu otkrila njegovo obiteljsko podrijetlo. I dok njegovi kolege nemaju ništa protiv da narednik zbija šale na račun Mozarta, Andrew je iskreni zaljubljenik u glazbu i ne želi im se pridružiti.

Dvadeset godina ranije. Jane Callahan putuje carskom Rusijom upoznavši u vlaku kadeta Andréa Tolstoja (O. Menshikov) čija joj se neposrednost i oduševljenost glazbom odmah svidi.

U Rusiji je i američki izumitelj Douglas McCraken (R. Harris) koji domaćinima nastoji prodati svoj najnoviji stroj za obradu trupaca. Douglas smatra da bi mu Jane mogla pomoći u poslu šarmirajući generala Radlova (A. Petrenko) koji se nalazi na čelu ruske vojne akademije. No Jane sve više privlači mladi entuzijast André.

 

Video

Foto

Komentari (0)
© 2008-2020 Moj Tv Portal d.o.o.
Impresum | Uvjeti korištenja | Kontakt

desktop verzija >