Posljednji zvjezdani borac (1984)

THE LAST STARFIGHTER (Originalni naziv)

akcija avantura sf

Mladi zaljubljenik u videoigrice postaje zvjezdani borac koji će morati spasiti galaksiju

 
Režija: Nick Castle
Scenarij: Jonathan R. Betuel
Uloge: Lance Guest, Dan O'Herlihy, Catherine Mary Stewart, Barbara Bosson, ...

Filmografija

"Posljednji zvjezdani borac" bio je jedan od prvih filmova koji su obilato koristili kompjuterski generirane vizualne efekte. Zanimljivo je napomenuti kako mnogi smatraju da je ideja filma zasnovana na urbanoj legendi da su arkadne igre u biti vrsta testa pomoću kojega se traže i novače borbeni piloti. Ujedno, ovaj film je i jedan od najljepših dječjih fantazija i putovanja koji je mnogim generacijama još uvijek jedan od prvih na listi najfilmova ikada.

Alex Rogan živi u velikom naselju prikolica kojim upravlja njegova majka. Višak slobodnog vremena provodi igrajući videoigrice. Igrajući Starfighter igru, jednom prilikom Alex je odigra do kraja, postigavši najbolji rezultat ikada. Međutim, raspoloženje mu se naglo pokvari nakon što dobije obavijest da je njegova molba za sveučilišnu stipendiju odbijena.

Ubrzo upoznaje čovjeka po imenu Centauri (Robert Preston), koji se predstavi kao zaposlenik firme koja je stvorila igru. Prije nego li se uspio snaći, Alex se nađe u Centaurijevom automobilu koji poleti u svemir. Tako je počelo Alexovo svemirsko putovanje na kojem je doznao da videoigra nije bila obična igra, već je zamišljenja kao test za one koji su najsposobniji da se bore za spas čitave galaksije.

Došavši u u izvanzemaljsku bazu, nezadovoljni Alex zatraži da ga bezuvjetno vrate kući, ali uviđa kako ga progoni izvanzemaljski lovac na glave. Shvativši kako mu je jedini izlaz udovoljiti Centauriju, Alex se vraća nazad u bazu gdje otkriva kako su svi piloti ubijeni, te kako posljednja nada za spas galaksije leži u njegovim rukama.


Komentari (1)

Foto