Uhode u tigrovoj prašumi (2008)

TIGER – SPY IN THE JUNGLE – UNCOVERING THE SECRETS OF A PRIVATE PREDATOR (Originalni naziv)

dokumentarni

Priča prati pustolovine četri tigrova mladunca od mjesec dana starosti pa sve do odrasle dobi

 
Režija:
Scenarij: John Downer
Uloge: David Attenborough

Filmografija

Gomila kamera na daljinsko upravljanje kreće na svoju dosad najuzbudljiviju misiju: snimiti priču o tigrovim mladuncima u samome srcu indijske džungle. U neobičnoj prispodobi prepunoj snimaka iznimno intimnih trenutaka slonovi postaju snimatelji!...

Ovaj zanimljiv dokumentarni film prati različite faze tigrova života: od zaigranog mladunčeta razvija se u znatiželjnog adolescenta, da bi konačno postao odrastao lovac. Također dobivamo jedinstven uvid u tigrove odnose s drugim životinjama u džungli, koji se mijenjaju sukladno s njegovim odrastanjem.

Slonovi-snimatelji otkrivaju nam najskrivenija skrovišta džungle u potrazi za ovim neuhvatljivim mačkama. Fantastično je gledati kako slonovi, zahvaljujući svojoj iznimnoj inteligenciji i senzibilnosti, nose kamere na kljovama i u surlama te snimaju tigrove kamo god se upute, čak i u pokretu.

Slijedeći tigrove, slonovi s kamerama otkrivaju nam svijet divljine nimalo oskudniji od same Afrike, a putem susreću i usnate medvjede - rijetko snimanu vrstu medvjeda jedinstvene osobnosti, poznatu po tome što svoje smiješne mladunce nose na leđima, te leoparde, najžešću konkurenciju tigrova.

Film nas upoznaje i s neobičnim crvenim psima. Ova zastrašujuća stvorenja jure džunglom u golemim čoporima sijući strah i trepet kuda god prođu. Ovo je rijetko viđen dio prirode. Pratimo pustolovine četiri mladunca od tri tjedna starosti pa sve do odrasle, lovačke dobi. Uhode u tigrovoj prašumi priča je ispunjena dramom i humorom - najintimniji portret tigrova ikad snimljen.


Komentari (0)

Foto